Tradish

Udenfor var det mørkt, koldt og trist. Men på det hyggelige spillested Wintercoat var der irsk stemning med god ny-brygget juleøl (Yule Ale) og akustisk irsk musik, så man følte sig hensat til den grønne ø.

Tradish gav den traditionelle irske musik deres eget pift med lidt sigøjner- og bulgarskinspirerede toner. Men hovedvægten var lagt på energiske, medrivende og som regel muntre numre, som der fra første nummer blev klappet med på. Alle tre musikere fik undervejs mulighed for at præsentere deres vokal, og nogle instrumentalnumre var med til at gøre koncerten varieret. Ikke mindst da der både var stille, melankolske melodier, men også livlige dansesæt og reels, som flød fra bandets instrumenter, oftest med John Pilkingtons vokal i forgrunden.

Tradish består af John Pilkington, guitar og bouzouki, Louise Ring Vangsgaard på violin og af slagtøjs- og bodhranspilleren Brian Woetmann. De tre musikere fortalte levende om musikken på charmerende vis og kom vidt omkring med et nummer om en ung irer, Wild Colonial Boy, og om the Rocky Road to Dublin, og så hørte vi ellers om mange forskellige skæbner, f.eks. Johnny Is A Musician og The Blacksmith med flere. Inden ekstranumrene fik vi også et a capella-nummer med alle tre musikere.

Bandet forstår at koordinere både repertoire og balancen mellem numrene, så de fremstår som en helhed, der vokser godt sammen og giver en musikalsk enhed med stor styrke.

http://tradish.dk/index.htm

Tradish