Vi fortsætter lidt endnu med anmeldelser fra årets Skagen Festival – her med de to ovennævnte talentfulde, danske bands, som begge spillede på Havnescenen. Veloplagte Tobacco gav en rigtig god koncert med positive udladninger ikke mindst for banjofreaks, da bandet med Sine Bach Rüttel i spidsen på netop banjo serverede gospel, blues, bluegrass, skiffle, jazz og ragtime i mange forskellige udgaver. (Foto øverste Sine og Morten fra Tobacco)

tobacco

Ronni Øhlers Hauptmann

Morten Elmentoft Hansen (Poorboy Poul) var styrende på guitar sammen med Sine. Bandet består også af Jesper Andersen på harmonika, Rasmus Nissen på bas og Ronni Øhlers Hauptmann på slagtøj og vaskebræt. De fem musikere udgjorde en velspillende enhed, som med energi og glæde gav dejlige, muntre toner ved en underholdende koncert. Bandet har faktisk eksisteret siden 2001 og er i gang med at indspille deres fjerde album. Sine Bach Rüttel kom dog først med i 2015. Bandet er meget alsidige og nyder at være spontane. De improviserer undervejs, men med et positivt udkomme, der også fik publikum op fra bænkene.

folk factory

Morten Fast

Festen fortsatte, da The Folk Factory afløste Tobacco med folkrock i et højt tempo, og atter var der lækre banjotoner i forgrunden. Det var Morten Fast på banjo og vokal, som styrede de energiske ballader, der fulgte som perler på en snor, og bandet forstår at få sat nutidige rytmer og klange i den traditionelle folk og rootsmusik. Med lækkert strengespil fra Fast også på guitar, Jon Bonde Eriksen på guitar/mandolin og Mads Nyland på bas/vokal.

Ligeledes kunne man glæde sig over Lasse Hansen, når han gav den gas på harmonikaen og Johannes Gissel på trommer, som også var en gevinst for bandet. Man kunne også nyde vokalerne, som de fleste bandmedlemmer bidrog til, uanset om det var de i meget energiske melodier eller de mere beherskede toner, som det velspillende band havde på dagens sætliste.