Der stod hverken kemi, matematik eller biologi på skemaet fredag aften på gymnasiet, men derimod fire timer med musik.

Inden finske Frigg kunne afslutte aftenens koncert, havde skotske Emily Smith og Sigrid Moldestad fra Norge underholdt publikum på fortrinlig vis.

Emily Smith begyndte alene på scenen og åbnede a cappella, hvor hendes smukke klare stemme med den umiskendelige skotske accent kom helt til sin ret, inden hun fortsatte sammen med Jamie McClennan og band, og gav flere numre fra hendes seneste cd ”Traiveller’s Joy”, med traditionel skotsk musik, som hun selv har skrevet de fleste tekster til.

Efter det første frikvarter overtog Sigrid Moldestad mikrofonen, og hun skiftede mellem at synge og spille på Hardangerfele, så det gik op i smuk enhed. Med sin naturlige charme og udstråling, var hun en meget populær musiker på festivalen, hvilket kunne ses hos Millstream Records, der meget hurtigt måtte melde totalt udsolgt af hendes cd’er.

Da det ringede ind for sidste gang var det med Frigg bag katederet, og herfra styrede de løjerne med stor energi. I det ene øjeblik med stille, harmoniske, næsten klassiske smukke toner, for i næste at eksplodere og gå helt amok, så buer og strenge næsten bristede hos de fire violinister, med Esko Järvelä som den store personlighed, i en medrivende sceneoptræden, der ind imellem blev krydret med tør finsk humor.

Så alle tre slap godt fra deres eksamen, og især Sigrid Moldestad kunne trække sig tilbage med flotte karakterer.

 

www.emilysmith.org/

www.sigridmoldestad.com/

http://frigg.fi/