Fire unge musikere fra The Highlands i Skotland udgør bandet Tide Lines. Robert Robertson er frontfigur som guitarist og vokalt. Alasdair Turner spiller elektrisk guitar og står for bandets populære sækkepibetoner, bag trommerne sidder Fergus Munro og Ross Wilson ved sit keyboard. Både Wilson og Robertson har en fortid i bandet Skipinnish.

Robert Robertson

Robertson siger om dette: ”Vi læner os mere mod det elektroniske, end vi gjorde med Skipinnish, og instrumenteringen er også anderledes. Vi har et meget tæt personligt forhold i bandet, og det gør det muligt for os, at være mere kreative og opfindsomme”.

Alasdair Turner

Kvartetten blandet traditionel gælisk musik med folk og rock og bliver af mange sammenlignet med Runrig, som stoppede for ca. halvandet år siden. Bandet spiller originale kompositioner og blander de traditionelle toner med deres personlige og ungdommelige mere rockede genrer uden at miste kontakten til hjemlandets kulturelle arv. De kører på med stor energi og har ligesom Runrig ramt et meget bredt publikum, uden at de på nogen måde er et coverband af deres berømte landsmænd.

Deres tekster bevæger sig mellem bylivet og de landlige vidder, mellem dybe dale og snedækkede højder, poetiske tekster og fængende melodier. Desuden fastholder sangeren Robert Robertson med den unikke stemme publikums opmærksomhed med stor karisma. Så betyder det ikke så meget, om han synger på engelsk eller gælisk.

Man kan opleve Tide Lines fra 24. april til 2. maj på spillesteder både i Jylland, på Fyn og Sjælland. Se rootszone.dks kalender for mere information.