Lørdag eftermiddag fortsatte præsentationen af de sidste fire bands, der var udtaget til årets koncerter. Først blev den danske sangskat blev fornemt præsenteret af Zenobia (Øverste foto) med søstrene Charlotte og Louise Støjberg og Mette Kathrine Jensen Stærk. Trioen har gennem de seneste 10 år været tro mod de danske højskolesange, salmer og viser samt selv komponeret og skrevet flere melodier eller lavet nye melodier til ”gamle” sange. På Zenobias ”jubilæumsalbum ”Blot en ild” er de fleste melodier egne tekster og kompositioner. Trioen har også høstet megen anerkendelse for både at bevare og forny de traditionelle toner, bl.a. med instrumentale folkemusikmelodier.

fra Floating Sofa Quartet.

Malte Zeberg fra Floating Sofa Quartet.

Floating Sofa Quartet var næste band med de to danske musikere Clara Tesch på violin og Mads Kjøller-Henningsen på fløjte, og de har fundet sammen med den finske harmonikaspiller Leija Lautamaja og svenske basspiller Malte Zeberg. De fire unge musikere spillede et humørfyldt repertoire med både traditionelle og nye melodier – og alle med stor intensitet og spilleglæde.

Mia Guldhammer fra Mallebrok

Mia Guldhammer fra Mallebrok

Så stod der Mallebrok på programmet, og det blev endnu en gang en humørfyldt koncert med fine ballader og gamle sange og viser i folktronica-udgaver. Med Mia Guldhammer som en dejlig løssluppen vokal i forgrunden gynger bandet af sted i fortidens muntre toner med Jacob Hee Lund på slagtøj, David Mondrup på keyboard, på trombone Jonas Lindh og Morten Pedersen på dulcimer. Bandet er med deres egenartede stil med til at udvide grænserne i folkemusikverdenen.

Folk Spot Denmark blev lukket af Spöket i Köket – 10 unge nordiske musikere med et meget blandet sæt, hvor nordisk folk blev blandet med jazz, bigband og fransk-canadiske toner. Der var kul på fra starten af det unge band, som med den glimrende sanger Nisse Blomster i front sørgede for at skabe høj stemning med smittende spilleglæde og dynamisk og energifyldt optræden.

Der var tydeligvis gode reaktioner på de danske bands, og som en udtrykte sig: “Det, jeg har set her, har givet mig et dybt indblik i den danske og skandinaviske musikscene, og jeg er virkelig begejstret for at tage det med hjem.”

 

Nisse Blomster fra Spöket i k¨ket

Nisse Blomster fra Spöket i k¨ket