Det danske band Som Os, der ledes af den talentfulde, unge violinist Annelene Christensen, gav en koncert med egne numre, og så havde de ikke mindre end fire gæster med undervejs, hver i to numre, og til sidst med alle på scenen i et fælles nummer. Som Os kunne sagtens have klaret koncerten selv, for det er meget kompetente musikere, hun samlet i sit band.

Henrik Jansberg

Anja Præst

Men det gav en ekstra dimension med hver af de fire topmusikere, alle kendte fra andre bands og sammensætninger. Harmonikavirtuosen Mette Kathrine Jensen Stærk spillede bl.a. en dansk melodi, der har været i Iowa og vende og nu også spilles af amerikanske Dwight Lamb, som hun og Kristian Bugge iøvrigt meget snart skal turnere med i Danmark.

Så kom den charmerende dygtige violinist Ditte Fromseier på scenen og sang først en sang på bornholmsk og efterfølgende et instrumentalt nummer, inden endnu en violinist, nemlig Henrik Jansberg, præsenterede musik fra Læsø og en smuk melodi med titlen Pigen i gult. Til sidst fulgt klarinet-eksperten Anja Præst, der endnu engang beviste, at hun behersker blæseinstrumentet på glimrende vis. Koncerten sluttede med et fælles nummer med ikke mindre end ni musikere på scenen, dygtigt styret af Annelene. Som Os kan høres i vedhæftede link nederste.

Mandy Fer

Koncerten med den singersongwriter Allison Russell (øverste foto) og hendes tre musikere blev en manifestation af en kunstner, som forstod at fastholde publikum uden de helt store armbevægelser. Men med stor følsomhed og sårbarhed fortalte hun sine historier fra sin opvækst og traumatiske barndom. Hun var engageret og hele tiden respektfuld og var ikke bange for at udlevere sig selv. Hendes musik og sange var med ærlighed, håb og stor energi, så hun havde publikums sympati under hele koncerten i telt 2, hvor der blev lyttet og publikum nød Allison Russells hudløst ærlige fortællinger og smukke stemme. Hendes band bestod af den aktive guitarist Mandy Fer og søstrene Chauntee Roos på violin og cellisten Monique Ross.