Enhver, der oplevede åbningskoncerten på Open Air, ved, at Savage Rose og ikke mindst Annisette er still going strong. Man kunne næsten føle det, som om tiden havde stået stille – selv om Annisette absolut ikke gjorde det. Hun brugte sin stemmes urkraft fuldt ud, og det været nærmest ikke været nødvendigt med mikrofon og højttaler.

En tur på klubscenen med Mandolin Orange var en anderledes afdæmpet affære. Duoen, Emily Frantz og Andrew Martin, stod i front for deres band, og de præsenterede milde bluegrass-toner, folk, americana og country. Koncerten var fyldt med overbevisende harmonier, den instrumentale del stod også stærkt, og de liflige toner fra den amerikanske gruppe var en nydelse.

Søren Rebbe og Alex Nyborg Madsen med Folkeklubbens guldplade

Irish Mythen kaldes oftest canadisk folkemusiker, men hun er født i Irland. Mythen fik ligesom sidste år publikum til at lytte til hendes gode historier, ofte med kraftig politiske undertoner, og hendes melodier kommer fra hjertet og teksterne fra et åbent sind. Hun er både energisk og aktiv på scenen og bevæger sig ubesværet fra alvorlige sange til muntre ballader, som er i overtal hos den meget velsyngende irsk/canadiske musiker.

Folkeklubben fik inden bandets ekstranummer på Open Air overrakt en guldplade for deres fjerde album, Sort Tulipan. Guld gives ved salg af 10.000 eksemplarer. Trioen var forstærket med bassisten Ida Duelund, der gav en god gnist og livede op i bandets ellers så fasttømrede fremtoning på scenen. Som altid sørgede forsanger Kjartan Arngrim for at binde numrene sammen med historier og anekdoter, så koncerten blev en helhed med mange numre fra det seneste, velsælgende album.

Ida Duelund