Sangerinden og sangskriveren Dorthe Gerlach fik sin Tønder Festival-debut i år og det med manér. For hun deltog i ikke mindre end fire forskellige roller i løbet af tre dage.

Dorthe Gerlach og Michael Hartmann

Dorthe Gerlach og Michael Hartmann

Første optræden var med Hush sammen med ægtemanden Michael Hartmann og ikke mindre end fire dygtige musikere. Bandet har i år fået comeback efter en pause på nogle år. Her kunne man glæde sig over en veloplagt, storsmilende og charmerende sangerinde, der nød at være tilbage med bandets mange kendte sange. Det var tydeligt, at også publikum nød gensynet og ikke mindst genhøret med americana- og countrytonerne fra den velsyngende Dorthe Gerlach.

Lørdag kl. 10.00 stod Dorthe Gerlach igen på scenen. Denne gang med Michael Hartmann på guitar og keyboardspilleren Mikkel Damgaard ved sin side. Her var et helt andet repertoire på programmet. Det var de mere personlige danske sange fra albummet Natlys, der blev udsendt i 2014, der var i centrum.

Begge dage blev musikken bundet sammen af gode, ærlige historier med nordjysk lune og ikke mindst understregning af, at Dorthe Gerlach er fra Sterup! En lille by med knap 1.500 indbyggere, placeret (ifølge Krak) nøjagtig lige langt fra Løkken i vest og Sæby i øst.

Senere på lørdagen var sangskriveren en femtedel af det helt fantastiske set-up i Women’s Circle, hvor hun sammen med Tami Nelson, Danni Nicholls, Kaia Kater og Laura Mo gav en af festivalens bedste koncerter. Her var Søren Rebbe fra DR vært, og denne rolle overtog Dorthe Gerlach søndag, da The Gentlemen’s Circle blev afholdt. .

Det blev en flot Tønder-debut til sangerinden med den helt specielle, fløjlsbløde stemme.

laura dorthe women

Women’s Circle med Dorthe Gerlach i midten