Coast

Coast

Man kunne som vanligt ikke klage over de smukke omgivelser ved Tange Sø. Men efter flere år med publikumsfremgang, sidste år over 2.000, satte vejret en stopper for, at denne linje skulle fortsætte. I løbet af 12 timers festival var der 1.300 gæster,  faktisk det samme som i 2010, hvor vejret heller ikke var med arrangørerne.

Men regnen kunne ikke skylle den gode musik væk. Jacobsen & Sjakket var for første gang kommet vest for Storebælt, og det tåler absolut en gentagelse. Bregenborg Band leverede en række kendte irske numre, som man ofte hører, men til bandets ros var det i egne udmærkede versioner.

Paul Eastham

Paul Eastham

Bandet fra den engelske sydkyst Coast var festivalens hovednavn. Forsanger Paul Eastham og bandet forsøgte at spille solen frem, men desværre lykkedes det ikke helt. Til gengæld spillede de regnen væk under det meste af koncerten. De fik stemningen i vejret med deres iørefaldende folkrock, man kan vist godt sige i bedste Runrig-stil, (ment som positiv kritik), og sammenligningen med det skotske band er ikke tilfældig. Instrumenteringen er stort set den samme, selve bandets intro ligner også kollegernes fra nord. Nok heller ikke helt tilfældigt, da Runrigs trommeslager Iain Bayne er manager for Coast.

Vi fik deres nye hit The Caller med flere fra deres seneste album, men især bandets første rigtige iørefaldende melodi Oceanos fik alle op af de regnvåde havestole. Coast leverede en medrivende og underholdende koncert, hvor især guitaristen og sangskriveren Andy Murray gjorde sig positivt bemærket. Han er heller ikke nogen novice, da han spillede sammen med Wolfstone i fire år først i halvfemserne.  Bandet, der består af fire englændere og to skotter, vendte til sidst hjem til Southampton med nummeret The Docks of my Home Town.

Andy Murray og Paul Eastham var flere gange ude blandt publikum.

Andy Murray og Paul Eastham var flere gange ude blandt publikum.

Det otte mand store band Rovers Ahead sluttede aftenen, og synd at vejret havde fået mange tilskuere til at vende næsen hjemad. For det københavnske band kan virkelig få tempoet sat i vejret med deres punkfolkrock.

De to kendte bands The Pogues og Dropkick Murphys har for længst vist vejen, og Rovers Ahead følger flot efter. Med den irske forsanger Nathan Corcoran i hopla kørte det på skinner for det velspillende band. Det udgjorde en musikalsk svingende, harmonisk helhed, hvor musikerne på glimrende vis supplerede hinanden.

http://www.tsfolkfestival.dk/

Rovers Ahead

Rovers Ahead