Ved Strib Vinter Festivalen er cafescenen noget helt specielt. Det er stedet, hvor unge upcoming musikere og bands får muligheden sammen med mere etablerede navne.

Mette Brun Christensen

I år var der ikke mindre end 23 koncerter på scenen, som giver muligheden for at komme et skridt videre i karrieren. I mange år har jobbet som programansvarlig hvilet på Dorthe Kolds skuldre, men i år var det den kun 24-årige Mette Brun Christensen, der havde fået overdraget hvervet. Der er livemusik fredag og lørdag aften til kl. halv to om natten, samt afsluttende musik søndag formiddag, så der er nok at lytte til.

Mette Brun Christensen er ikke fremmed for folk og festivalfolket. Hun er født i det sønderjyske, og hendes første festival i Tønder foregik i en barnevogn. ”Ja, jeg er jo nok miljøskadet”, siger hun.  Siden har hun deltaget ca. 20 gange i Tønder, hvor hun siden 2012 solo har stået for musikken på campingscenen. Hun havde også ansvaret backstage ved Back to the Roots Festival sidste år. Hun har også haft travlt på Skagen Festival som konferencier og har styret musikerne backstage i de senere år. Det var netop i Skagen sidste sommer, at hun fik at vide, at hun skulle styre cafescenen i Strib.

Natasha Lee Dickinson

”Jeg begyndte 5. september med at lytte de mange musikeres indsendte melodier for at danne mig et indtryk af, hvad jeg skulle udvælge. Der var ca. dobbelt så mange, som jeg skulle bruge på scenen. Så det blev midt i december, inden jeg havde lyttet det hele igennem og kunne udvælge de 23 bands/musikere, som nu har været på scenen. Men af de 23 kendte jeg lidt til de 17 i forvejen”, fortæller Mette Brun Christensen, som nu er flyttet til Aalborg.

Den unge ”sceneansvarlige” forklarer: ”Jeg synes, det er rigtig godt, at man kan give unge bands og solister muligheden for at slå igennem. Det er meget vigtigt for de upcoming musikere, at de får muligheden fra en scene, hvor både et stort publikum, men også bookere og andre branchefolk er til stede. Det kan være et godt springbræt videre i karrieren”.

Mari

I Strib deltog også sønderjyske Downtown Dynt, som benyttede lejligheden til at udgive deres tredje cd. Modtageren af ”Årets Helge” 2018, Natasja Lee Dickinson, gav også en flot koncert på den lille scene, ligesom de ikke uefne singersong-writere Mari, Katrine Schmidt og Jesper Gloor samt vokalgruppen Nevesta’s Voice og duoen Øhav skilte sig fordelagtigt ud fra flokken af mange dygtige bands og solister.

Mette fortæller videre: ”Jeg føler det som et privilegium og en luksus at få lov til at styre arrangementet. Der er meget planlægning med musikken og forskellige genrer mellem hinanden, og så er det et stort praktisk arbejde at få de 23 bands fordelt over de tre dage og at styre tidsplanen og sceneskift. Men det er en stor oplevelse at kunne hjælpe unge musikere på vej, og jeg føler, det er superfedt at være her i Strib ved 30 års jubilæet”.

Mette Brun Christensen kan godt tillade sig, at læne sig tilbage, og med stor tilfredshed se tilbage på en vellykket afvikling af cafescenen. Der er heldigvis ingen tvivl om, at den dygtige, hjælpsomme og charmerende unge kvinde bliver en vigtig brik indenfor folk branchen i mange år fremover.

Øverste foto: Strib Skoles Kor, der åbnede festivalen fra Cafe Scenen fredag aften.