Den nordjyske festival blev i år afholdt for anden gang med den helt klare målsætning, at de gode historier i sangskrivningen prioriteres højest, med gode vokaler og instrumentering efterfølgende. Musikken for singersongwriters og bands skal især være inden for folk, country og americanagenren.
I de hyggelige lokale i Huset havde der været koncerter både torsdag og fredag, inden lørdag aften med fire navne på programmet. Guitarist og sanger Søren Menscher har danske sange på sit repertoire, og lagde hårdt ud med en a cappella-sang. Han præsenterede stille og nærværende sange og tekster og mere tempofyldte som ”Jeg ønsker dig et godt liv” (om ekskærester).
I det hele taget har Søren Menscher et tekstunivers, som man ikke hører fra mange sangskrivere. Hans personlige tanker kombineret med humor og lune gav teksterne et meget personligt præg. Dog kunne han godt have fortalt lidt mere om nogle af sangene og deres tilblivelse.
Det var etårsdagen for Rikke Thomsens første hele cd-udgivelse med Opland denne aften, og hun gav en lidt anderledes koncert end vanligt. Fra at hun på et tidspunkt følte sig ret alene med sine sange på sønderjysk, så er de nu ved at blive kendte over det ganske land, selv om der stadig er ord eller sætninger, man i farten må melde ”pas” for at forstå! Men hendes historier, tekster, melodier går rent ind, ikke mindst på grund af hendes naturlighed og charmerende ”nede på jorden” optræden.
Efter et afbud tilbød den norske singersongwriter Vilde Bye med sine to musikere at træde til, og trioen havde taget turen helt fra Tromsø til Aalborg. Bandet måtte endda spille på lånte instrumenter, da deres egne var strandet i Kastrup (det sker desværre jævnligt). Men det unge band klarede sig alligevel, og deres koncert blev en succes.
Den kun 18-årige Vilde Bye har spillet guitar, siden hun var seks og synger alle sine sange på engelsk, både med en følsom, sårbar vokal, men også mere kraftfuld i up tempo-numre især i countrygenren. Hun er uden tvivl en sangerinde, vi kommer til at høre mere til. Hun måtte rejse næsten 1.500 km for at få sin Danmarks-debut og sagde stort set ikke noget mellem sine sange, men hun skal være tilgivet, da trioen jo sprang til med meget kort varsel.
Aftenen sluttede med endnu en trio, Color, The Blind fra Skive eller deromkring.(øverste foto) Forsanger Daniel Bæk styrede løjerne med sine fine vokal og mange gode historier undervejs, selv om hans guitarskifte kom rigelig i fokus, når man også skal have en cowboyhat på. Løsningen kunne være at knappe guitarremmen op.
Det musikalske fejlede nu ikke noget. Det var meget nærværende og personlige sange, som blev præsenteret af bandet, hvor de bl.a. Spillede et nummer, som Daniels mor rigtig godt kan lide, så derfor spillede de ”Come Back Home” for ikke at skuffe hende. Så Color, The Blind levede fuldt op til festivalens genre med både country, folk og americana i deres sæt, og arrangørerne af Stories kan godt læne sig tilbage med stor tilfredshed over den alsidige og høje musikalske standard, der blev præsenteret.