To dage med godt 200 koncerter fordelt over 24 forskellige spillesteder, så var linjerne trukket op til den 29. Spot Festival i Aarhus midtby.

Musikkens Bus foran Aarhus Congress Center

En god tradition er, at Spot får besøg af Musikkens Bus fra Aalborg. Det har givet mange gode oplevelser, og det var heller ikke en undtagelse i år. Sangerinde og sangskriver Ria Qvist fortalte, at hun for kun kort tid siden overvejede, om hun overhovedet skulle optræde mere. Men heldigvis fortsatte hun med egne kompositioner og tekster på dansk.

Ria Qvist

Hun er stærkt inspireret af Sebastian, både hans tekster og guitarspil, og hun præsenterede forholdsvis stille og lidt melankolske melodier og tekster med en blid og indsmigrende stemme, Selv om hun afsluttede sin koncert med sangen ”Jeg vil hjem”, så var det godt, at hun blev her og forhåbentlig fortsætter som singersongwriter. Talentet er der absolut både med guitaren og hendes tekstunivers.

Sylfide

Det krævede en spadseretur på en lille kilometer ud under Ringgadebroen, hvor spillestedet Volume Village var placeret. Men det var turen værd, når det var Sylfide, som stod på programmet med sit skønne harpespil og flotte stemmepragt. Hun tog os med stor diversitet med på en musikalsk rejse.

Vingard

Bandet Iiris med Thilde Dam som vokalt midtpunkt gav en god, afvekslende koncert med roots og indie i repertoiret. Bandet begyndte med fem på scenen, men sluttede med otte, da der blev tilføjet en strygergruppe undervejs. Dennes instrumentale bidrag druknede desværre lidt i for kraftig styrke på både bas og slagtøj. Thilde Dam gav også lidt a cappella sang ude blandt publikum, og herunder kan høres et nummer, som snart bliver udgivet.

Cucuun

Cucuun

Det var ikke musikken, der fangede, da Cucuun kom på scenen via nedstigning fra en trappe, men snarere hendes meget yndefulde, nærmest elegante balletdansende bevægelser i en forestilling, som fangede og tryllebandt publikum. Musikken var drømmende, stille og elektronisk melodisk, og hun tilføjede sin forsigtige og fine vokal undervejs med store visuelle effekter – både alene og sammen med sit band. Så selv om musikken ikke lige var folk- genre, blev man fanget af Cucuuns skrøbelige og alligevel dramatiske smukke vokal og bevægelser.

Så kom det musikalske i højsædet, da Vingard gik på scenen, og bl.a, præsenterede bandets nye single ”Save your worries”, som her blev spillet live for første gang. Og festivalens måske eneste americana-musikalske toner blev rigtig godt modtaget af publikum, da det jo mest er pop og rocktoner, som ellers præger festivalen.

Charlotte Amalie

Charlotte Amalie har deltaget på de seneste tre års Spot, og i efteråret udkommer hende første album. Hun præsenterede sine meget følsomme og personlige sange med sit elegante klaverakkompagnement og hendes flotte vokal må selvfølgelig ikke glemmes, og så havde hun skønne strygertoner fra dygtige Who Killed Bambi med på scenen.

AySay

Musikhusets store sal blev fyldt til koncerten med kvartetten AySay. (øverste foto) Den kurdiske sangerinde Luna Ersahin vandt mange hjerter med sin meget charmerende og smilende optræden krydret med energisk aktivitet på scenen. Når man så også har en smuk stemme, så forstår man godt, at bandet for to år siden vandt tre priser ved DMA Roots. Det var musikalsk underholdning på højt plan med en meget veloplagt og velsyngende Luna Ersahin

 

 

 

 

CuCuun