Man tager 272 bands/solister (enkelte deltager i flere sammenhænge eller konstellationer), lader dem spiller mere end 200 koncerter tilsammen fordelt over 26 forskellige spillesteder, så har man ramt Spot Festivalens musikalske del lige i ”Bulls Eye”! Festivalen er også en lang række workshops med mange forskellige emner for branchefolk fra kl. 10 om formiddagen, og så fortsættes der til midt på eftermiddagen begge dage, hvor efter musikken tager over.

Viik

Der blev afholdt Roots&Hybrid Festival, som en del af Spot i Det Turkise Telt. Viik åbnede koncertrækken med en meget veloplagt Elisabeth Vik som frontfigur. Hun var som vanligt i hopla med energisk optræden og dejlig sangstemme, hvor hun også gav flere prøver på en stemmepragt ud over det sædvanlige, da hun eksempelvis højlydt imiterede en malkepige i fjeldene. Hvis man ikke blev imponeret over hendes stemmes omfang og klang i dette nummer, så blev man det i flere af de andre numre i bandets sæt. Det indeholdt både stille og melankolske nordiske toner, men også levende og hektiske melodier, som holdt publikum fanget.

Men Viks dygtige band gjorde også sit til, at det blev en fantastisk koncert. Annelene Toft Christensen er meget ferm på violinen, ligesom bassisten Jakob Kragesand, dygtigt harmonikaspil af Morten Alkjær Lassen, ligesom Villads Hoffmann gjorde det til en nydelse at lytte til hans cittern, og endelig var der saft og kraft i slagtøjet fra Mårten Hillbom.

Den unge singersongwriter Carmie var i sit es, da hun med band gav en flot koncert på den intime Klubscene i Musikhuset, hvor der stod R&B, tilsat lidt folk og elektroniske toner på menuen. Hun gav stille og roligt publikum en nydelig koncert, hvor man med stor fryd kunne lytte til hendes smukke stemme. Hun præsenterede sine egne sange og melodier med bl.a. numrene Can’t Breathe og Circle of Life i hendes sæt, som var til stor nydelse og velbehag for lytterne, der både kunne mærke Carmies sanselighed og følelser for sine tekster, der har et meget personligt præg.

Mari

carmie

Folkestedet havde også fået etableret et samarbejde med Spot, og det betød, at nogle af dansk folkemusiks ypperste kunstnere i form af Vaev stod på scenen. Eller retter stod nede på scenen i Medborgerhuset lige ved Godsbanen med udsigt til Aarhus Å.

Vaev (øverste foto) består af rigsspillemand Poul Lendal på violin og fløjte og David Mondrup på harmonium, melodica, samt diverse elektronik. Desuden havde man forstærket duoen med den fine sangerinde Mia Guldhammer, som med mange forskellige velvalgte tonelyde og sange hjalp bandet op på et højere musikalske niveau, end de var i forvejen.

På Godsbanens Rå Hal havde man opstillet to scener, en i hver ende, og så med publikumspladser i midten i forskellige niveau. Det betød, at man kunne opstille bands i den ene ende, mens et andet var på scenen i den anden. Og så kunne publikum blot vende sig om, når der var sceneskifte, og dette fungerede fint.

Her kunne man bl.a. nyde nordjyske Mari give koncert med Astrid Matthesen på cello og Mads Lang på lapsteel og keys. Det var rolige og melankolske stemninger, toner, sange og melodier, Mari præsenterede med sine meget poetiske tekster. Hun forstår på sin egen stilfærdige måde at vinde publikums opmærksomhed med en unik stemme og rolig sceneoptræden, der virker meget sympatisk i sin beskedenhed.

Viik