Tre genrer præsenteret af kvinder på det tidlgiere rådhus og politistation.

Danske Sangskriverklubber og Spil Dansk Dagen havde i samarbejde sat fokus på kvindelige musikere, og hvad kunne være mere naturligt end at holde koncerten på Kvindemuseet i Århus.

Den meget smukke bygning fra 1857, der i sin tid blev opført som rådhus og i 1941 blev til byens politistation, har fra 1984 været museum. Men nænsomme renoveringer har heldigvis bibeholdt de udskårne træpaneler og lofter med imponerende udsmykninger, buer og lysekroner.

Efter at formand for FOA Kirsten Normann havde indledt aftenen med causeri over kvindernes situation indenfor musikbranchen kunne den lokale sing- songwriter Christina Dahlerup overtage scenen.

Hun har selv komponeret de smukke stilfærdige sange med dejlige tekster, som hun præsenterede, der med stor styrke fortæller om den travle dagligdag. Christina Dahlerup, der er uddannet på konservatoriet som sanger, er i gang med hendes første album, der forventes at udkomme til foråret.

Den fynske duo Strawberry Blonde med Anja og Betina Følleslev, der i aftenens anledning var forstærket med bassisten Søren Østergaard, gav prøver på deres dejlige sange, med eksempelvis de iørefaldende folk-pop numre Glorious og Memory Lane. Tvillingeparrets evner til at skabe et synkront musikalsk mønster er stor, og deres harmonier sidder lige i øjet.

Aftenen sluttede med countrysangerinden Ester Brohus, der blev solidt støttet af den dygtige guitarist Janus Bechmann, selv om hun godt kunne have stået alene med sin flotte stemme.

Eksempelvis da hun sang en smuk udgave af Amazing Grace. Men hun præsenterede et varieret repertoire, som det forholdsvis ukendte Elvis-nummer Blue moon of Kentucky og Get Rhytme, der også stod på Johnny Cash’s sætliste. Ester Brohus krydrede sine sange med underholdende historier om sangene, kunne konstatere, at hun var en slags pioner for Country-musikken i Danmark, og at det kunne man faktisk være i mange år, og så undrede hun sig over, hvad århusianerne egentlig lavede en torsdag aften, når de ikke var mødt op til en gratis koncert i Kvindehuset!

For både Ester Brohus, Strawberry Blonde og Christina Dahlerup havde fortjent et langt større publikum end blot de ca. 25, der var mødt op til en aften med et varieret program.

http://kvindemuseet.dk/dk.aspx

http://www.christinadahlerup.dk/www.christinadahlerup.dk/Hjem___Christina_Dahlerup.html

http://www.strawberryblonde.dk/

Forside