Greg Cahill har siden starten af 1970’erne været en værdifuld person i amerikansk folkemusik. Foruden sine unikke evner som musiker (banjo/vokaler) og bandleder af de prisbelønnede Special Consensus, har han undervist, organiseret og gjort et stort arbejde for at formidle udbredelsen af bluegrassmusikken. Med sig på denne turné havde han Rick Faris, guitar/vokaler, Dan Eubanks, bas/vokaler samt Nick Dumas på mandolin/vokaler.

Special C, som de er begyndt at kalde sig, er et autentisk bluegrassband af den bedste skuffe. De gav en koncert, som var noget af det stærkeste, jeg har hørt i år. Musikken strålede af vellyd og energi, der både forplantede sig i kroppen og berørte hjertet. Gruppen har en større produktion af roste albums bag sig og havde sammensat et yderst smagfuldt og varieret repertoire af mindre kendte traditionelle numre samt nyere numre. Og på opfordring kunne de ganske ubesværet plukke fra deres bagkatalog af sange.

Deres sammenspil og individuelle evner på instrumenterne var helt i top, og så fik vi en virkelig tour-de-force opvisning i tre- og firestemmig sang. Foruden den sædvanlige fordeling af stemmer, så mestrede de at skifte rundt i disse i løbet af en sang. Og de obligatoriske a cappella-gospelsange var en unik nydelse.

Godt at et så stort publikum var mødt op og kunne bevidne denne uforglemmelige aften, som nok også kunne opleves til deres andre danske koncerter. Når musik er så veludført, så er det ikke kun kendere, men også nye lyttere, som har glæde af den.