Der var lagt op til sommerstemning, da Søren Krogh med band skulle spille søndag på Musikhusets nye udendørsscene Spejlbassinet. Men for første gang i ca. fem uger var det ikke kun i bassinet, der var vand, for det regnede for første gang i dagtimerne.

Så det var godt, at Cafescenen stod klar, så publikum kunne nyde koncerten i tørvejr. Og det blev en rejse gennem Søren Kroghs lange udgivelsessæt, der efterhånden tæller hele ni albums. Der var flest numre fra den seneste cd Globus, som for nylig er blevet anmeldt her på rootszone.dk

Søren Krogh tilhører rækken af meget dygtige nordjyske troubadourer, såsom Niels Hausgaard, Allan Olsen, Mikael K og Annika Aakjær for blot at nævne et par stykker. Alle er singersongwritere, der har ordet i deres magt og forstår på hver sin finurlige måde at fortælle gode historier med både humor og lune, men også med eftertænksomme undertoner med et budskab.

Nordjyden var også glad for, at han var kommet frem, men som han fortalte, så var han også taget afsted allerede torsdag. For når man kører fra Vendsyssel, så er alt syd for Limfjorden jo tæt på Tyskland. Søren Krogh, som ofte er i Lønstrup, spurgte de tilstedeværende, om de vidste, hvor det var? Men det gjorde ikke noget, hvis de ikke vidste det, for nordjyderne ville egentlig helst have stedet for sig selv!

Og sådan kørte det derudaf med stille og muntre toner med underfundige hint til politikerne om deres formåen – eller nok nærmere mangel på samme!

Og så fik publikum en helt fantastisk datinghistorie om kvinden, der levede af skyr og tog selfies af alt, og den absolut kedelige og stavnsbundne mand, der havde tænder, som om han lige havde spist en pose ristede løg. Det førte til en af de mest kendte sange fra musikeren, nemlig sangen om Polkahesten, inden han sluttede med den smukke kærlighedssang om Sølvspurven som ekstranummer.

http://www.sorenkrogh.dk/