Når man siger sangskrivere fra det nordjyske, så nævnes Allan Olsen, Niels Hausgaard, Annika Aakjær og Mikael K ofte, og så må man absolut ikke glemme Søren Krogh. Sidstnævnte er en gudsbenådet ekvilibrist med både melodier og meningsfyldte tekster, hvor ironien er i højsædet, samtidig med at man får noget at tænke på.

Søren Krogh

Aftenens koncert indeholdt mange numre fra hans “baghave” og hjemmebane Havtorneland. Og uanset om vi skulle gå ”to skridt frem”, hygge os med ”kaffe Erik” eller lytte til historien om ”englen fra Hirtshals”, var de gode historier om sangene og persongalleriet, som Søren Krogh kender fra enten fortid eller nutid, i højsæde. De blev levendegjort til skønne toner fra guitaristen Janus Bechmann, der demonstrerede sit glimrende guitarspil flere gange undervejs i koncerten med lækre instrumentale mellemspil.

Der blev også præsenteret en vaskeægte ”syng-med-sang” i ”balladen om pat-Palle”, hvor de fleste kan lære teksten hurtigt, men den skal altså opleves! Ellers fortsatte den vendsysselske trubadur med fantastiske historier om ”sigøjnernes besøg i i Rubjerg”, et besøg i ”Tolne skov”, ”pseudo-tvillingerne fra Ilbjerg”, den stille ballade ”gæst” og flere andre, der fik humøret i vejret hos publikum i den hyggelige cafe Støj. Så kom ekstranummeret og samtidig verdenspremieren på sangen ”fra dreng til mand”, om at se det store i det små.

Som vanligt i Søren Kroghs selskab gik enkelte alvorlige historier fint arm i arm med de meget muntre ballader, som kredsede meget omkring hans tidligere hjemegn.

Men man skal opleve Søren Krogh live, men ellers glæde sig til hans nye udspil ”Blågræs”, der udkommer i løbet af et par måneder.