Afslutningskoncerten på Skagen Festival foregik traditionelt på Havnescenen, hvor et stort veloplagt publikum var på plads. Og duoen Thessink & Møller begyndte deres sæt med passende stille melodier, inden der kom mere gang i bluesrytmerne, og så gyngede det ellers med lækker rhythm’n’blues pakket ind i gode historie. F. eks. anekdoten om, at det var en betingelse for at spille i Skagen, at der skulle være en sang om fisk! Parret gav derfor ”I’m Going Fishing”.

Eleanor Shanley & The Sentimentals

De to præsenterede flere både muntre og melankolske ballader med mange flotte, instrumentale indspark med enten soloer eller duetter, og det var imponerende, som de fyldte scenen helt ud med deres forrygende sange og melodier.

Så var det mere følsomme sange og toner, da Eleanor Shanley & The Sentimentals fortsatte programmet. På skift serverede den irske sangerinde og MC Hansen hver deres repertoire, glimrende sammensat så der var en rød tråd i musikernes sæt, og de sang også på hinandens numre. Et godt eksempel var da Eleanor Shanley lagde sin smukke stemme til Mother Tongue (MC Hansens melodi) i en helt ny, flot udgave. Shanley, Hansen og bandet førte publikum frem til eftermiddagens sidste koncert med mange skønne melodier fra begges sangkatalog.

Sidste band på festivalen var Alex Nyborg Madsen & A Circle Of Friends, og de gav en meget afvekslende koncert med meget forskellig musik, så publikum blev ført til den fælles afslutning, som sædvanlig ”It’s Good To See You”. Før det havde festivalens formand Jesper Hegaard takket de mange, som sørger for at det er muligt at afvikle Skagen-festivalen.

Man møder kun stor hjælpsomhed og glade mennesker blandt de mange frivillige, der får det hele til at fungere for både publikum, musikere og presse. Så rootszone.dks udsendte glæder sig allerede nu til næste års festival fra 4. til 7. juli 2024.

Thessink & Møller