Der stod en spændende nyskabelse på aftenprogrammet i Kultur- og Fritidscentret med Akademiet.

Akademiet, her Ivan Pedersen og Alex Nyborg Madsen

Det er et ”big-band” med blandt andre Alex Nyborg Madsen, Ivan Pedersen, Rikke Thomsen, Ester Brohus og Knud Møller. Sidstnævnte som kapelmester for de otte musikere, der gav en meget varieret koncert med mange forskellige konstellationer undervejs. Der var soloer, duetter trioer osv. Og samtidigt støttede de øvrige musikere forgrundsfigurerne på allerbedste vis med de meget forskellige genrer der blev præsenteret. Så det var en slags festivalens giro 413, med de mange populære kunstnere, der gav publikum en varieret oplevelse.

Sunniva fra Baskery

På Havnescenen var der svensk og hollandsk band på aftenprogrammet, og det gik ikke stille for sig. Baskery med søstrene Bondesson fra Stockholm leverede varen i form af energisk punk, folk, country, rocktoner. Kraftige elektriske udladninger fra multimusikeren Greta med banjo, guitar, mundharpe, trommer og vokal, Stella på kontrabas sørgede for en hårdtslående tempofyldt rytme foruden vokal, mens lillesøster Sunniva ikke stod stille mange sekunder og hun demonstrerede energisk guitarspil under hele koncerten og ligesom søstrene synger hun også på de fleste numre. Mange publikummer blev nok overraskede, da Baskery sang en svensk drikkevise acapella, og derved demonstrerede at de absolut kan synge nærmest skønsang! De kan opleves hen over sommeren i Bogø, Nykøbing Falster, Svendborg og Frederikssund, men se kalenderen.

Sidste år blev JP & The Seeger Session Band gendannet specielt på grund af Skagen festivalens 50 års jubilæum. Siden har bandet givet det en chance mere og det meget populære bigband med 14 musikere på scenen gav to underholdende koncerter. Selv om man kender det meste af deres repertoire, så er genkendelsens glæde stor, når de mange musikere sammen og på skift giver en meget underholdende oplevelse for publikum, der ikke sidder meget ned under det hollandske bands koncert, der styres af bandleder Jan Piet der også er forsanger. (Øverste foto)