Ligesom på førstedagen af festivalen betød fredagens flotte program også, at der var mange navne, som skulle ses og høres. Så inden frokosten kunne indtages, var der først irsk musik og også ”næsten irsk” musik på programmet!

Tom Donovan

Troubadouren Tom Donovan er efterhånden en legende på den danske folkscene. Den irske folkemusiker har optrådt på de fleste festivaler og scener rundt omkring i hele landet, og han forstår ene mand på den store scene at underholde både med gode historier og traditionelle sange, som ofte er til at synge med på. Det var heller ingen undtagelse under årets festival, hvor kendte sange som ”Wild Rover”, ”Molly Malone ”blev suppleret med bl.a. ”Candyman”, ”Skagen Rose” og ”For Freedom”. Faktisk imponerende at han ene mand går på den store scene og på kort tid får publikum med på sin underholdende optræden.

Tobacco

Det næsten-irske på programmet på Torvet var Almost Irish. De fire musikalske brødre fra Holsted præsenterer også de traditionelle irske sange med charme og varme. Med et dejligt samspil og modspil mellem brødrene. Man bliver godt underholdt, når de fire går på scenen.

I 22 år har Tobacco spillet sammen og givet mere end 500 koncerter, og de gav en hæsblæsende, nærmest læssluppen koncert med forsanger Morten Hansen som energisk styrmand. Bandet præsenterede R & B, rock, gospel og jazz i deres helt egne versioner.

Det unge skotske band hó-ró fik deres Skagens-debut. Da de først havde kastet premierenerverne overbord efter de første numre, gav de en absolut godkendt præstation. De syv unge musikere havde en del instrumentale numre i begyndelsen af deres sæt, men da de først begyndte på vokalerne, vandt de hurtigt publikum, som nød deres spilleglæde og uimponerede spillestil. Bandet udgav deres første album i 2016 og siden endnu to – og kan kunsten både at synge på engelsk og på gælisk. (Øverste foto)

Almost Irish