Det er ikke længe siden, at Rikke Thomsen var ukendt for de fleste. Men trods manglen på live-oplevelser i mere end et års tid, så ved de fleste musikinteresserede nu, at Rikke Thomsen er ”hende der synger sønderjysk” eller ”hende med Mojn”! Så selv om vi stadig er i mundbindenes og coronapassenes tid, var der troppet ca. 60 publikummer op en onsdag aften til koncert med den sønderjyske sangskriver og sangerinde.

Train have sørget for, at koncerten blev afholdt under sikre forhold. Tjek ved indgang, god og kyndig vejledning om reglerne på spillestedet. Intet var overladt til tilfældighederne, så alle kunne få en koncert under trygge forhold.

Rikke Thomsen levede op til forventningerne om at demonstrere sin skønne, sproglige suverænitet udi det ’synnerjyske’. Poetiske, velkomponerede melodier uanset om det var i folk/americana-genren eller lidt mere folkrockede udgaver af både hendes tidligere melodier og nye kompositioner, som der blev præsenteret flere af. I øvrigt forventes det, at hendes nye album udkommer til efteråret. Heriblandt nummeret ”Ballade”, der er udkommet som single og kan høres via link herunder.

Vi fik bl.a. de ”kendte” numre Marie Schöne, Åltins koldt i København, Omve’n hjemve og som ekstranummer Mojn når vi komme. Blandet sammen med mange nye numre, f.eks. nummeret ”Ballebrovej 2” som henviser til hendes barndomshjem i Blans.

Rikke Thomsen forstår med sin fine guitarspil, uanset om det er med el eller akustisk og ikke mindst dejlige stemme at trænge helt ind til hjertet på de fleste med sin helt naturlige ”nede på jorden”-attitude. Her er ingen stjernenykker, men ydmyghed over for musikken og publikum.

Der var fint samspil med bandet bestående af bassisten Peter Overby, Lasse Bruun på trommer og Andreas Bek på keyboard. Sidstnævnte havde også flere finurlige vokale sammenspil med Rikke, f.eks. i sangen om Marie Schöne.

I flere af de nye numre er der kommet lidt mere el på, men stadig i den folkrockede stil, og Rikke Thomsen forstår at holde begge ben solidt på jorden og at kombinere det musikalske med mange gode historier, så hun hele tiden er autentisk og i nærkontakt med sit publikum. Både med gode melodier, fine og fængende tekster (hvis man lige forstår det hele, første gang man hører det) og lækkert guitarspil, så det hele er ren wellness for øregangene. Eller som Rikke Thomsen siger, så bliver man ”tumbe glaj” ved at lytte til hendes musik.