Portalen har stadig succes med deres ”Celtic food, beer and music”- arrangementer. Små 300 gæster havde indfundet sig i sovebyen på en hverdagsaften tæt på jul, og Belfast-kvintetten Réalta kvitterede med en flot todelt koncert.

021Conor Lamb og Aaron O’Hagan på uilleann pipes og diverse fløjter er de instrumentale midtpunkter. Der blev plads til et par sange sunget af Deidre Galway, guitar, og Dermot Mulholland, bouzouki, bas og banjo. Dermot Moynagh spillede bodhrán. Især Paul Bradys uopslidelige Lake of Pontchartrain blev vel modtaget. Godt nok er repertoiret traditionelle irske airs, jigs og reels serveret i medleys, men Réalta havde også fundet et par melodier fra Asturien. Det hele var velarrangeret, koncentreret og i medrivende rytmer og kontrarytmer.

Der var tid til en lille lektion i de særprægede uillean pipes. Lamb fortalte, at han havde valgt disse i stedet for de mere velkendte skotske sækkepiber fordi han kunne drikke og spille samtidig (da luften til piberne tilføres med armen og ikke munden). Dette stunt blev udført, da bandet fik serveret friske drikkevarer. Med sugerør lykkedes det ham at tømme en pint og spille en melodi.

En vellykket koncert med frisk, traditionel musik, som lover godt for deres kommende optræden på næste Tønder Festival.