007Orphan Colours er et nyt orkester fra London, men de er allerede godt sammenspillede, og medlemmerne er rutinerede musikere. Steven (”Seebs”) Llewellyn og Dave Burn vil mange kende fra Ahab, som flere gange har spillet herhjemme og fik et stort gennembrud på Tønder Festival i 2011. De bliver backet op af Steve Brookes på trommer, leadguitarist 0g keyboards Fred Abbott (tidligere Noah and the Whale) og Graham Knight, bas.

I forhold til Ahab er Orphan Colours mere elektrisk. Ud med den karakteristiske mandolin og ind med el-guitaren. Musikken bliver kaldt alt-country og americana og lyder også meget amerikansk. I Baltoppen torsdag aften blev der plads til et par covers: Willin’ af Little Feat og Up On Cripple Creek af The Band, samt nogle ældre Ahab-sange. Men ellers var det eget nyt materiale, de præsenterede. De laver så gode, ukomplicerede sange, at de kan måle sig med f. eks. Mumford & Sons eller Del Amitri, og de bør opnå noget af den succes, som disse bands har fået.

Llewellyn lød forkølet, når han præsenterede sangene, men stemmen fejlede ikke noget, når han sang, og da lyden blev trimmet i andet sæt, kom de velklingende vokalharmonier af Born og Knight rigtigt frem. Det bliver spændende at følge Orphan Colours, som netop har udsendt en EP med titlen ”High Hopes”. Det har de bestemt grund til at have. De fire sange er skrevet af Seebs Llewellyn. Og de er rigtig gode!

Orphan Colours Foto: Claus Hellgren Larsen

Orphan Colours Foto: Claus Hellgren Larsen