Så kom den længe ventede livemusik i gang igen i Sabro fredag 4. september. Selv om det var med behørig afstand, afspritning og delvis udendørs i et stort telt, sørgede Molde med deres musik for, at man for en stund glemte alt om smittetal, pandemi, Brostrøm, hjemmekarantæne osv.

Molde  optrådte med varme, charme, humør og spilleglæde, så man straks bliver fanget af deres musik med smægtende country- og americana-toner blandet med lidt jazz, balkan og bluegrass. Det var ikke kun at lytte til og se et band, men en helhedsoplevelse, hvor det ikke gjorde noget, at der skulle stemmes et par gange og måske blev startet lidt forkert.

De fem musikere er Uffe Holmsgaard Eriksen på guitar/cittern/klarinet, Anders Gade Jensen på banjo/guitar, Jens Rosenberg på kontrabas, den lune finurlige violinist Jonathan Feig og ikke mindst den meget velsyngende Maria Molde på mandolin. Hun skriver de fleste af bandets numre og står for de fleste flotte vokaler, men alle i bandet synger mere eller mindre.

Når det ikke var Maria Moldes dejlige kompositioner, var der glimrende udført covernumre og et par instrumentale numre, som hun også har skrevet med i sættet, så det blev en koncert med store variationer. Undervejs nød jeg alle bandets medlemmers store musikalitet. Både i små solobidder, og især når de fem musikere spillede op til hinanden med nærvær og humor.

Og hvis man skulle møde en ung kvinde i skoven, der danser med træerne, så er det sikkert Maria Molde, som også forstod at fortælle om sin sangskrivning og inspiration fra bl.a. naturen.

https://www.youtube.com/watch?v=yJt9wIKN2t4