Måske har titlen på den seneste udgivelse fra Mikael K, ”Stille uro”, påvirket musikeren, for det var en mere afdæmpet og også melankolsk Mikael K, der med sit band gav koncert for en fyldt Cafe Støj.

Bandet var ”udvidet” i åbningsnummeret ”Rejsegrammofon”, da en båndet Per Vers ”medvirkede”. Så fulgte b.la. sangen om ”Jim og Louise”, ”To tunger”, ”Road trip” om ukrainske gæstearbejdere i det nordjyske, ”Fra Aleppo”, der oprindeligt blev skrevet til en tv-serie. Så fulgte ”Båden” – en skilsmissesang, ”Kamæleon”, ”Datsun” og et af Mikael K’s klassiske numre ”Bukowski” om et af de brune værtshuse. Så var der dømt fællessang med en af de kendte sange, ”Luftkaptajn”, inden ”Den illustrerede mand” var et af ekstranumrene.

Med sig har Mikael K de kompetente ”landstrygere” Liv Vester Larsen på violin og kor, Gæst Vincent på keyboard og bassisten Anton Johannes Hejl, som også styrer det elektroniske instrument theremins antenner med sine håndbevægelser.

Men det er Mikael K, der styrer begivenhederne med sine helt egne stilfærdige, nærværende og underfundige historier og sange, fortalt og sunget med stor humor og lune. Han er altid meget jordnær på scenen, men der er både tyngde og kraft i hans tekster. Selv om hans persongalleri oftest er almindelige mennesker og hverdagshændelser, så forstår han med sine tekster at gøre dem levende for publikum.