Værtsparret Disa og Niels Jørn på spillestedet og mikrobryggeriet Wintercoat fik uventet en appelsin i deres turban, da Melanie Dekker og hendes faste guitarist Allan Rodger pludselig kontaktede dem og ville komme forbi og give to koncerter. Det canadiske par var på turné i Tyskland, og havde lige et par ”fridage”. Så de ville gerne besøge Danmark igen, da det er fire år siden, de senest var på besøg. Så det blev femte gang, de gav koncert på Wintercoat, somhurtigt fik udsolgt de to koncertdage.

Allan Rodger

Det blev mest til et par håndfulde fra den canadiske singersongwriters store bagkatalog med masser af hendes iørefaldende og rytmisk velfunderede numre, sunget som vanligt med en inderlig, sødmefyldt vokal. Allan Rodger demonstrerede endnu engang, at han er en fabelagtig guitarist, som forstår at give de kendte numre små twists, så de får et nyt udtryk.

Åbningsnummer var som altid Blush, og så fulgte bl.a.The Denmark Song, som egentlig hedder Until the Wind Stops Blowin, Meant to Be, Worry Gets you Nowhere, Hippie, Nothing But Time, Distant Star, Little Miracle, What a fool I am. Samt mange flere smukke sange som Te Amo Mucho, Stare in The Rain, Flowers, We´re the Angels og Give My Heart a Home og som ekstranummer Boomerang.

De to musikere leverede en medrivende koncert med stor spilleglæde, energi og intensitet og masser af fine guitarriffs fra Allan Rodger, der mange gange gav små soli under mange af numrene. Og så fik duoen endda fornemt dansk selskab, da de blev akkompagneret af slagtøjsspecialisten Christine Dueholm og hendes mand Perry Stenbäck i anden halvdel af koncerten.

Numrene er en blanding af americana, country, roots og pop, som har gjort den Calgary-fødte sangerinde meget populær i hjemlandet, men også ved mange turnéer i Europa, og det er trods gennemsnitligt 100 optrædener hvert år blevet til 11 albums, siden det første blev udsendt i 1997.

Også med gode historier fik de to charmerende, sympatiske og smilende musikere fik publikum med lige fra første strofe, så mon ikke værtsparret håber på musikere af deres kaliber igen melder deres ankomst. Selv om der i forvejen er et presset program på det hyggelige spillested, så er der altid plads til flere musikalske oplevelser.

Efterskrift: Under den anden koncert 16. nov. fik Melanie og Allan følgeskab af Sergio Caputo på violin og Filippo Gambetta på harmonika.

Support af Christine Dueholm og Perry Stenbäck. (Bragr og Dekandansorkestern)

Home