Du kender nok ikke Maria Taylor, og bedømt på besøget i Musikcafeen gælder det de fleste andre. Det var nemlig kun ganske få gæster, som havde fundet vej til koncerten d. 18. februar. Det er ærgerligt, for hun er en rigtig god sanger/sangskriver, så her er lidt info:

Hun er født i 1976 i Alabama, spiller guitar, klaver og trommer og har spillet med en del grupper, før hun i 2005 gik solo og udgav sit første album 11:11. Hendes sangskrivning fortsatte og manifesterede sig i 2007-albummet Lynn Teeter Flower, hvorfra sangen A Good Start blev meget rost. Mange koncerter senere kom det akustiske album Savannah Drive, hvor især Andy LeMaster bidrog. I 2009 indledte hun et samarbejde med Michael Stipe fra R.E.M, som han høres på albummet LadyLuck. Siden kom Overlook i 2011, Something About Knowing i 2013 og senest In the Next Life i 2016 med bl.a. sangen If Only, som hun har indspillet med eks-kæresten Conor Oberst. Den bruges i NBC Tv-serien This Is Us.

Taylor har et rigt bagkatalog af glimrende sange, som det anbefales at dykke ned i. Det er personlige refleksioner i et rigt poetisk sprog tilsat afdæmpet og nutidig backing – ikke ulig Leonard Cohen. Hun benytter en hel del double-tracking på indspilningerne, og jeg var spændt på, hvorledes hun klarede sig uden denne effekt live. Det gjorde hun naturligvis fint.

”It might be a tender night” sagde hun, og det blev en meget sensitiv intimkoncert. Heldigvis havde hun både sang- og stemmemateriale til at formidle og udtrykke følelserne. Hendes fyldige, bløde stemme og præcise frasering kunne uanstrengt formidle de velformulerede tekster. Backingmusikken var så nedtonet, at alle nuancer i vokalen (inklusiv hvisken og åndedræt) nåede ud i hele lokalet. Selv om man kunne ønske, at mange flere oplevede denne koncert, så ville et større publikum måske ikke have givet samme intense lytteoplevelse.

Taylor havde medbragt Ryan Dwyer og Louis Schefano på denne lille Europaturne. Sidstnævnte gav et par af sine sange, som befinder sig i samme afdæmpede sanger/sangskriver-stil, og begge akkompagnerede Maria Taylor.