Den hyggelige biograf og teatersal Savoy Kino i den nordtyske by Bordesholm med hyggelige, små lamper med plisséskærme på bordpladerne, der var placeret foran hver stolerække med plads til en kop kaffe eller en Weissbier, var rammen om canadiske Madison Violets fjerde koncert på deres seks uger lange Europaturne.

Egentlig burde der have været champagne på bordene, for det blev en forfriskende, brusende og fascinerende koncert med et utroligt veloplagt band, som med deres smukke harmonier, store spilleglæde og perfekte samspil supplerede hinanden ideelt og skabte god kontakt til publikum fra første strofe.

Madison Violet vandt flere priser for deres forrige cd, ”No Fool for Trying”, og efter at have hørt deres 11 nye sange fra det nye ”The Good in Goodbye”, vil det ikke være nogen overraskelse, hvis de to canadiere igen bliver nomineret til flere awards, tværtimod.

Siden de to unge kvinder udgav deres seneste album for godt to år siden, er der sket en fantastisk udvikling med både deres musik og sceneoptræden.

Med lækkert guitar, violin, mundharmonika og mandolinspil suppleret med bassisten Adrian Lawryshyn, delte bandet ud af deres melodiøse rigdomme. Selv om Madison Violets musik tidligere var mere end blot ganske udmærket, kunne de virke lidt beskedne og generte, ja nærmest selvudslettende, når de optrådte live, men nu sprudler de energisk på scenen og giver forfriskende nye udgave af nogle af deres tidligere sange. De mener selv, at det skyldes, at de nu har fundet deres helt egen stil og har fundet deres musikalske ståsted.

Det nye album indeholder en passende blanding af bluegrass, friske ballader og stille sange om sorg, tab og romantik, og med deres fortællinger om de enkelte numre skaber de et nærvær og en intimitet, som kun få bands mestrer. Det vil være forkert at fremhæve et nummer frem for andre fra albummet, da det indeholder mange guldkorn. Lisa MacIsaac og Brenley MacEachern gav under koncerten også to numre akustisk og flere numre fra deres tre tidligere cd’er var også på sætlisten.

Bandet gav to ekstranumre, men publikum ville ikke slippe Madison Violet så let, så de måtte på scenen til endnu et ekstranummer, og aftenen sluttede meget passende med ”Haight Ashbury”, som var det første nummer, Lisa og Brenley i sin tid spillede sammen.

 

http://www.savoy-bordesholm.de/