Der stod oprindeligt Gangspil på aftenens program på det intime spillested Fiddlers Dream forleden, men det blev til en flot solokoncert med en veloplagt Kristian Bugge og det var til publikums tilfredshed.

Første sæt blev en solokoncert med den energiske, danske violinist, som præsenterede folkemusik på allerbedste vis med en musikalsk rejse gennem Danmark. Turen begyndte i Vendsyssel og via Thy, Fanø, Vejle og Fyn sluttede den spændende tur med toner fra Læsø og Lolland. Ind imellem fortalte Kristian Bugge med charme og indlevelse om musikken og dens oprindelse.

Blandt andet fik han flettet amerikanske Dwight Lamb ind i historierne, og i andet sæt var der mange gamle danske melodier, som Lamb har holdt i live i USA gennem mange årtier. Her fik Kristian Bugge hjælp af sin kone Jamie Fox samt tre musikere fra South Dakota, som han har lært at kende gennem netop Dwight Lamb. Det var Bill Peterson, med norske rødder på violin, Tom Weisbecker på guitar og på nyckelharpe Tom Carlson, der har svenske forfædre.

Jamie Fox

Der blev spillet valse, reels, hopsaer, scottish og polkaer til stor tilfredshed for de fremmødte i en lille hyggelige kaffestue, som var pænt halvfyldt. Alle numre var instrumentale undtaget et enkelt, som både er kendt i Danmark og USA. Og alle kunne synge med på omkvædet til ”Åh Susanne” som Tom Weisbecker var forsanger på. Jamie Fox gav to numre solo med rødder i sin musikalske og kulturelle baggrund i Montana, som hun selv kaldte ”mixed”. Her kunne man tydeligt høre keltiske toner blandet med ’native American’.

Kristian Bugge

Men første nummer i andet sæt med de fire musikere havde den veloplagte Kristian Bugge dedikeret til sin makker i duoen Jensen & Bugge, Mette Kathrine Jensen Stærk, for det er hendes absolutte favoritnummer fra Dwight Lambs store katalog af dansk folkemusik.

Dejligt at opleve at den traditionelle, danske folkemusik kan opleves under de varme himmelstrøg i Arizona og har et lydhørt og interesseret publikum på trods af de ca. 8.800 kilometer mellem Phoenix og København.