Det må forekomme som et kulturchok at komme direkte fra indspilninger med store stjerner i New York til en staldkoncert på en gård på Møn. Men Kenny White så nu ud til at nyde de nye omgivelser og det lille, familiære publikum til en koncert, som var indledningen på en lille turné i Danmark.

Jonathan Spottiswoode

Kenny White

Selv om White har udgivet en del soloalbums, så er han mest kendt blandt musikere i USA, hvor han er ’sideman’ som turnémusiker, studiomusiker, sangskriver, arrangør, producer m.m. Han har arbejdet med David Crosby, Linda Ronstadt, Marc Cohn, Shawn Colvin, Judy Collins og mange flere.

Hans pianospil er i topklasse, men han spillede også guitar og mundharpe. Hans sange er skarpe snapshots fyldt med subtile vendinger og kloge betragtninger og ofte med et drys satire. Lige det, man kan forvente af en verdensklasse komponist, som sagtens kan måle sig med f.eks. Randy Newman.

Britiske Jonathan Spottiswoode indledte med et lille udvalg af sine sange, som også var langt over den standard, vi kender herhjemme. Giulia Nuti på viola og harmonisang samt Kim Holm på bas akkompagnerede begge sangskrivere.

Selv om Kenny White ikke er fremme i rampelyset, så medvirker han ofte på de helt store koncerter. Selv om han krediteres med små typer, så er det lige under de store musikernavne, og selv om det var en lille intimkoncert langt ude på landet, så kan det godt have høj kvalitet. Og det havde det!