Største comeback siden Lazarus, da Kætterkvartet vendte tilbage til scenen efter 10 års pause.

Det var som om tiden havde stået stille i 10 år, da den gendannede Kætter Kvartet gik på scenen i Gyngen i Århus. Der er ikke mange bands, der efter 10 års pause kan begynde, hvor de slap og så fortsætte, som om intet var hændt.

Men det kunne Kætter Kvartet, der nu er på deres ”Ten Years After-tur”.

Det kan godt være musikerne er blevet 10 år ældre, og deres musik ligeså, men der er ingen tvivl om, at musikken holder stadig.

Bandet viste ved det historiske comeback, at de stadig er et af Danmarks mest velklingende og bedste live band indenfor folk-rocken.

Hvis de fire musikere var nervøse forud for deres første koncert i mange år, så var det ikke til at mærke på dem. Spilleglæden var i højsædet, og energien forplantede sig fra scenen ud til publikum, for som Søren Korshøjs åbningsreplik var: ”Vi lægger bare ud, hvor vi slap!”

Vivi ”di Bap” Kristensen lyste op med sin spilleglæde bag et varieret udvalg af slagtøj, Svend Seegert styrede keyboardet med sikker hånd, og kunne supplerer med et nyt nummer på guitar, der ellers kun var blevet spillet i øvelokalet. John Bæk var som vanlig skarp på mandolin og guitar, og Søren Korshøj spillede smittende humørfyldt og med stor energi på violinen.

”Det er en engangsforeteelse, og vi har aftalt, at vi spiller nogle job her i efteråret. I starten var det meningen, at det kun skulle være inden for en tre-ugers periode, men når vi skulle have lidt jobs, så strakte vi det lidt ud,” fortæller John Bæk efter koncerten.

”Lige pludselig var der gået 10 år, og så var det en sjov ide, så vi sagde, lad os bare prøve det. Så nu ser vi hvad der sker,” forklarer Søren Korshøj og Vivi Kristensen tilføjer: ”Det står åbent, hvad der kommer til at ske. Det er et eksperiment.”

”Da vi stoppede var det fordi vi trak i hver sin retning, og vi havde diskussioner om hvor vi skulle ende henne. Men vi har haft en god kemi, når vi har været på tur eller har stået på scenen sammen. Men vi tager ikke noget nyt op, så vi bruger ikke så meget energi på at trække i hver sin retning nu, fordi vi har noget vi er enige om,” fortæller Svend Seegert.

”Det er en lidt spøjs oplevelse, at der nu er gået 10 år, og så spiller man fuldstændig den samme musik. Så det bliver også interessant at se hvordan publikum tager det. Men jeg er overbevist om, at der er publikum fra dengang til den første tur. For der var rigtig mange, der kunne lide det dengang. Men nu er der kommet en hel masse unge til, som har hørt om det, men aldrig oplevet det, så jeg håber at der kommer en del unge. For eksempel når vi skal spille i Odense, hvor folkemusik miljøet er ret stort,” forklarer Søren Korshøj.

Forud var gået en uges tid i øvelokalet, hvor de gamle melodier blev pudset af og programmet sat sammen, så publikum ved de øvrige syv koncerter, der er planlagt også kan få oplevelsen af at høre det meget velspillende og sprudlende band.

Det eneste negative ved Kætter Kvartets comeback er, at bandet foreløbig kun er samlet igen til de otte koncerter, der er på deres turliste, og hvor koncerten på Gyngen var den første i rækken, som fortsættes på Fanø, i Viborg, Vordingborg, Halkær, København, Odense og afsluttes i Roskilde 22. januar.

Kætter Kvartet, Gyngen i Århus, 9. september, 2010

http://www.myspace.com/kaetterkvartet

http://johnbaek.dk/kk.htm