Varm koncert på en kold aften

Jydsk På Næsen Foto: Per Dyrholm

Man kunne bruge flere floskler, da Jydsk På Næsen afholdt deres koncert med titlen Vintermusik i Kolt Kirke. For der var både Vinther og Sommer denne aften, i form af Jesper Vinther på harmonika og violinisten Michael Sommer, foruden Poul Erik Skakke på bas, Ivan Damgaard på mandolin og violin og ikke mindst sangerinden Betty Gregers Arendt.

Som efterfølger til kvintettens Spillemandsmesse er Vintermusik kommet på programmet, og selv om sneen næsten var væk uden for kirken, så lå rimtågen som en kold dyne, og temperaturen var tæt på frysepunktet. Men inde i kirken gav Jydsk På Næsen en varm og velspillet koncert, hvor både kendte og mindre kendte jule- og vintersange/salmer havde fået et frisk pust med folkemusiktoner. Så der blev spillet schottish, valse, hopsaer og polskaer, så det var en lyst, foruden et par næsten a capella numre fra Betty Gregers Arendt, der med sin klokkeklare, rene sopran på smukkeste vis fortolkede den norske salme Vente Vente, Herrens time, En rose så jeg skyde, Alligevel elsker vi jul med mange flere.

Alle tilsat følsomme og veloplagte spillemandstoner fra de fire herrer, der med lune og et smil på læben forstod at holde publikum i den fyldte kirke fanget. Man kunne ifølge Michael Sommer ”høre et stjerneskud” i en af melodierne, da der var lagt flere overraskende instrumentale passager ind i mange af numrene. Foruden et par dansevenlige instrumentale numre fra de erfarne spillemænd.

Så det blev en stemningsfuld vinteraftenskoncert, som i øvrigt blev afsluttet i sognegården, hvor det så var det fremmødte publikums tur til at synge, men med flot akkompagnement af Jydsk På Næsen. Med koncerten i Kolt afsluttede de deres turne med Vintermusik.

http://jpnmusic.dk/index.html