7- mands-ensemblet havde et travlt 2017: En omfattende turne rundt i kongeriget i februar og marts, et større festivalprogram, som blandt andet inkluderede Roskilde, Smuk-fest, Jelling, Nibe, og ikke mindst en fin afslutning på Tønder-festivalen, desuden en support-tour med Allan Olsen, samt færdiggørelse af deres nye album. Et par singler herfra er spillet på rotation på P4. Bandet aflagde desuden Canada besøg i juli måned og spillede bl.a. på Winnipeg Folk Festival og Vancouver Folk Festival med såvel stor publikumsopbakning som rosende ord til følge.

2018 indledtes med en række engagementer som trio, idet stammen i bandet Simon og Thomas Alstrup får hjælp af Jon Kjeldsen på keyboards. Man har droppet instrumentalsoli og bandets lyd suppleres af noget playback, loops og effekter, som bliver professionelt præsenteret ved hjælp af bandets lydmand. Simon Alstrups flotte vokaler (kan i nogle tonelejer lyde som Tim Christensen) bliver fint suppleret af de andres korstemmer. Thomas Alstrup får også i trioen rig lejlighed til vise sine evner som multiinstrumentalist. Endelig forstår de at sætte nogle gode engelsksprogede sange sammen, så deres folk-pop appellerer til et bredt publikum.

Der var da også et rigtig godt fremmøde til den siddende og lyttende koncert, men jeg har stadig lidt svært ved at forbinde den flotte internationale musik med de meget lokale anekdoter, som tager længere tid end sangene. Det Hausgaardske talkshow skabte lidt diskret rastløshed, men hvad – vi er jo heller ikke fra Thy, og alle de sange, vi gik glip af, kan vi jo bare høre derhjemme.

https://www.facebook.com/jonahblacksmith