Bartof cafe var for nogle timer omdannet til Johnny Cash-land, da Johnny Horsepower gik på scenen.

Der er kopibands, der spiller musik af Abba, Beatles, Queen og flere andre, så hvorfor ikke også Johnny Cash? Den amerikanske sanger og sangskriver, der døde for mere end syv år siden, og blev kendt som gospel, blues, rock, rockabilly, folk og countrysanger.

Det har inspireret sanger og guitarist Denis Joplin til et orkester, Johnny Horsepower, der spiller Johnny Cash’s musik, så hvis man lukker øjnene og slår ørene ud, er det som at være til en koncert med en ung Johnny Cash.

Foruden Denis Joplin spiller André Preuthun guitar og Tim Kristensen spiller opretstående bas. Sidstnævnte fik i øvrigt sin debut under koncerten på det hyggelige spillested Bartof Café på Frederiksberg i København, hvor der var stopfyldt til koncerten, der varede tæt på tre timer.

Johnny Horsepower skabte stemning fra første strofe, da de slog takten an i den bedste klassiske Johnny Cash-stil og med autentisk lyd.

Så gik det ellers gennem både kendte og mindre kendte melodier af den berømte amerikaner. Vi kom en tur i såvel Folsom Prison, som til San Quentin, før vi atter blev sluppet løs og kunne Cry, cry, cry med Blue Eyes og synge med på Hey Porter inden bandet kunne Give my love to Rose og de kunne Walk the Line.

Der var også en dejlig udgave af 25 minutes to go, og Ring of Fire inden The man in Black stod på programmet.

Denis Joplins stemmepragt fik det til at risle koldt ned af ryggen, og hvis Johnny Cash overværede koncerten fra sin lille sky, ville han nok fælde en lille tåre og konstatere, at så har det ikke været helt forgæves. For hans musik lever stadig i bedste velgående i den udgave Johnny Horsepower præsenterede, og både de unge og ældre blandt publikum på Bartof Cafe kunne føle, at de havde oplevet Johnny Cash.

www.johnnyhorsepower.dk

www.myspace.com/johnnyhorsepowercashcover