foto13535

Henrik Jansberg

Scenen på det hyggelige spillested Gyngen er kun ca. 15 cm høj, men Jansberg Band formåede lynhurtigt, at komme langt op og ud over scenekanten med deres stærkt varierede musik inden for mange forskellige genre. Blomstrende rock, swing, jazz, blues og det hele bundet til en fin buket med folktraditionerne som samlingspunktet.

Der blev præsenteret smukke valse, svingende schottish, løsslupne hopsaer, rockende reels, følsomme oldtimers og iørefaldende jigs. Vi kom hele verden rundt med et afrikansk sæt, videre en tur over Atlanten med swing og endte på en ø, som var tæt på at blive lagt øde,  da den var befolket af kannibaler, og dette lagde navn til en vals.

Steffan Sørensen, "snorkende bjørn"!

Steffan Sørensen, “snorkende bjørn”!

Fra det hjemlige var der plads til noget mere fredeligt i form af en ode til Amager, og glemmes må ikke den følsomme, næsten melankolske Pigen i gult, foruden Omnivor, hvor der var temposkifte fra traditionel folk til hæsblæsende folkrock undervejs. Det følsomme afslutningsnummer Mallemuk indrammede en flot koncert, hvor Henrik Jansberg fik fortalt mange gode og flere tilsyneladende spontane historier om melodierne.

Bandet består foruden violinisten Henrik Jansberg af Rasmus Zeeberg på violin og mandolin, på slagtøj Rasmus Brylle, mens Morten Puper spiller keyboard og guitar. Desuden stod Steffen S. Sørensen foruden bas og violin også for et vokalt islæt i nummeret om gråbjørnen/bjørnen sover. Hvilket den gjorde højlydt!

Henrik Jansberg Band

Henrik Jansberg Band

http://www.jansberg.com/