En lille uges tid kunne man i Odense nyde musik fra den øverste hylde med folk, blues og jazz på programmet. Der var hyggelig stemning i gårdene omkring Brandts, hvor der var en næsten sydlandsk stemning, (manglede måske lige et par graders varme) med flere spillesteder i brug. Men arrangeret så man kunne nå det meste af det velspækkede program, hvor der især lørdag blev præsenteret en lang række af de allerbedste kunstnere fra den danske folkemusikscene. Så lørdag var et musikalsk eldorado for Rootszones udsendte, da der fra 12 middag til efter midnat var ”chokolade med fløde” for ørerne på programmet.

Phønix

Phønix

Et af de allerbedste danske folkemusikbands, Phønix, lagde ud i Farvergården med ca. 100 publikummer i den solbeskinnede gård. Det var en veltilrettelagt koncert med musik for hele familien på programmet, og bandet forstod at få alle med uanset alder. Der blev sunget med, trallet og brugt både arme og ben undervejs i koncerten. De fire musikere præsenterede deres sæt med primært gamle danske viser i en moderne opsætning på deres vanlige charmerende vis.

Så kom der mere international musik på samme scene, da Ethno Denmark med 11 musikere fordelt på fem forskellige lande overtog scenen. De gav en farverig koncert med meget forskellige toner, lige fra kroatisk fællesdans, hvor en stor del af publikum blev involveret, med alt fra bulgarske toner og sigøjnermusik til Kingo Pedersens Polka! Sidstnævnte i en udgave med et humoristisk og eksotisk strejf.

Engelske The Great Malarkey gav som altid en underholdende koncert. I dette tilfælde på Amfiscenen, hvor især den karismatiske sangerinde Alex Ware med den kraftfulde stemme levede helt op til forventningerne. Der er energiske melodier og toner med punk, folk, blues, indie og meget andet, uden at bandet på nogen måde kan sættes i bås. Men en oplevelse med stor intensitet, ikke mindst når Alex Ware bevæger sig rundt mellem publikum, så man kun kan sige ”Amazing”!

The Great Malakey

Alex Ware fra The Great Malakey

Bound by Law fik sat gang i prærievognen og rullede ud over de store åbne vidder med smægtende country og americana-toner. Mads Wilhjelm er frontfigur med den fantastiske vokal, som styrer bandet solidt afsted, godt suppleret af den energiske mundharpespiller Jon Rahbek.

Et af de på papiret ”ukendte” bands var Blue Dolls (øverste foto), der spillede på Dexter. Det var tre år siden, bandet sidste var samlet – men det var også kun på papiret. For de tre unge kvinder med firemandsband i ryggen leverede en meget flot og underholdende koncert. Helene Blum, Karen Mose og Trine Lunau demonstrerede veloplagt harmonier i høj klasse, godt støttet af deres dygtige musikere: Rasmus Zeeberg på mandolin og guitar, Michael Graubæk på violin og banjo, på bas Steffan Søgaard Sørensen og på guitar Mikkel Grue

Spille- og sangglæden var i centrum, da vi fik serveret deres bluegrass-koncert, som må give flere Michelinstjerner. Blue (efter deres musik bluegrass) og Dolls (efter et af deres forbilleder Dolly Parton) præsenterede en stribe kendte hits lige fra Bruce Springsteen, til Wailin’ Jennys, Alison Krauss, Dixie Chicks og selvfølgelig Dolly P.  Nu er der kun at håbe, at der ikke går tre år igen, før Blue Dolls giver næste koncert, selv om de alle spiller med i andre bands.

Jacob Chano og MC Hansen

Jacob Chano og MC Hansen

Kvartetten Basco var næste band på scenen i Dexter, og de fortsatte, hvor Blue Dolls slap. Det vil sige med musikalsk underholdning i topklasse. Med skotsk humor og lune førte Hal Parfitt-Murray an i løjerne, og fik bl.a. stor støtte af publikum med en underskriftsindsamling, som skulle støtte ham i at forblive i Danmark, hvis Brexit betyder, at han ikke får opholdstilladelse! Bandet spillede både instrumentale numre og numre med vokal af Hal. Bandet måtte to gange ekstra på scenen og give ekstra numre efter deres glimrende koncert.

MC Hansen sluttede aftenen i Studenterhuset, hvor han sammen med Jacob Chano og i et par numre med Betina Følleslev, præsenterede charmerende americana fra øverste skuffe. Der var både lune og selvironi i sydsjællænderens gode historier, som har inspireret ham til de fleste af hans sange og har bragt ham vidt omkring, bl.a. i USA.

Efter dette års udgave af Jam Days kan arrangørerne nu se tilbage på en flot række koncerter, som kan give hovedbrud, når næste års program skal laves. For det bliver svært at få et program sat sammen, som bare kommer i nærheden af dette års. For tidligere på ugen havde man jo kunnet opleve Jacob Dinesen Band, Trio Mio, Hudson Taylor, Hazelius Hedin, Kenny Wayne Shepherd og mange flere.

Basco

Basco

Stemning i Farvergården under Phønix' koncert

Stemning i Farvergården under Phønix’ koncert

Dans under koncerten med Ethno Denmark

Dans under koncerten med Ethno Denmark