ArtistName

Foto: Steffen Jørgensen

Koncerten med trioen Isabeau er et led i projektet sonordica – et samarbejde mellem spillestederne Global i København, Tobakken i Esbjerg og århusianske Atlas, som betyder, at nye nordiske up-coming bands kan nå ud til et bredere publikum.

”Lad os blande vores vidt forskellige baggrunde og kulturer og skabe en helt ny! Lad os danne ramme om et musikalsk møde, hvor genrenavne som klassisk musik, rumænsk musik, tango, folkemusik, jazz er fuldstændig ligegyldige.” Sådan lyder det fra Isabeau selv, og det kendetegner koncerten med de tre unge kvinder, sangerinden Julie Ben Semmane, cellisten Johanna Andersson og amerikanskfødte Isabel Douglass på harmonika.

Alle tre har foruden musikken en baggrund inden for forskellige scenekunstarter, og det bar deres koncert tydelig præg af. Det var en blanding af et skuespil og et folkemusikalsk eventyr – udspillet på scenen ikke mindst af Julie Ben Semmane, som siddende på hug, på knæ, på scenekanten eller blandt publikum fortalte og sang med en smuk, iørefaldende stemme både på dansk, engelsk og fransk.

Foto: Steffen Jørgensen

Foto: Steffen Jørgensen

Johanna Andersson åbnede koncerten med stilfærdigt yndefulde, klassiske toner, som i næste øjeblik kunne forvandles til cabaretstemning med den dygtige harmonikaspiller Isabel Douglas, der spillede op til Julie Ben Semmanes tekster og gav både med- og modspil i aftenens tema ”Imagine – forestil dig!”

Vi kom vidt omkring i ”forestillingen” med små sekvenser af vidt forskellige temaer, smukt kædet sammen af Julie Ben Semmanes dragende vokal. Det blev en anderledes musikalsk oplevelse, hvor musikken ikke stod alene, men blev understøttet af trioens spændende måde at blande og fortolke forskellige kunstarter på.

http://www.withatwistoflemon.dk/#!isabeau/c4qm

http://fondenvoxhall.dk/