Det må have været et tilfælde, at jeg havnede i en gruppe af musikelskere, som også netop var hjemvendt fra Tønder Festival. Men det lignede næsten en støttegruppe, der sammen forsøgte at lindre overgangen fra endeløse euforiske musikoplevelser til en sober hverdag med en første ’post-Tønder’ koncert.

Efter nedlukningen har vi her i Danmark oplevet en strøm af singer-songwritere med base i Nashville. Takket være især Nashville Nights-arrangementerne lader denne trend til at fortsætte. Hannah Aldridge er et godt eksempel, og hendes koncert gjorde et stærkt indtryk. Her er hendes historie, som hun selv fortalte den ind imellem sine sange:

Hun er opvokset i en kristen fundamentalistisk familie i Muscle Shoals, Alabama. Hendes far er Walt Aldridge – en velrenommeret sangskriver og producer. I skolen fik hun klavertimer, lærte om musik og blev interesseret i litteratur. I Southern Gothic-genren fandt hun ord for sine egne oprør mod religionen, og fik inspiration til selv at skrive, da hun nåede tyverne (hun er nu 36).

Hendes sange er nemlig barske oprør mod hendes eget miljø. ”Parchman” om det lokale fængsel, som rummer USA’s værste forbrydere. ”Portrait of the Artist as a Middle Aged Man” er hendes omskrivning af James Joyces romantitel. ”Burnin’ Down Birmingham”, “Vampirella” og aftenens eneste coversang ”Psycho Killer” af Talking Heads er alle sange, der tematisk skiller sig ud fra de traditionelle og sentimentale temaer.

Hendes imponerende vokal veksler mellem søde, sårbare country-fraseringer og rå styrke med næsten terapeutiske udladninger. Nærmest som om hun forsøger at uddrive sine egne dæmoner. Hendes gamle musikskolekammerat og nuværende producer Jordan Dean (vokal, guitar) fungerede som support og backingmusiker.

Siden debutalbummet “Razor Wire” fra 2014 og frem til det nye album “Dream of America” har hendes karriere været for opadgående. Hun fortalte om sin tilværelse under nedlukningen, og om hvordan hun havde fået tid til at skrive endnu flere sange takket være bl.a. sit venskab og samarbejde med sangskriveren Ashley McBryde.

Efter en imponerende koncert lovede Aldridge, at hun vil vende tilbage til Danmark med hele sit band og spille i Richter, Søborg i maj 2024.