Hun pladedebuterede i 2017 med de to EP’er Philophobia og Lunacy, og her viste Gurli Octavia et stort sang- og sangskrivertalent. Den unge kvinde med det sjove navn besidder nemlig et stort potentiale og er en gave til os, der holder af sanger/sangskrivere med et personligt udtryk.

Gurli Octavia Foto: per Dyrholm

Hun optræder med eller uden backingband. Hendes godt 30 minutters optræden på Skt. Hans-programmet i Byparken var solo med guitar og uprætentiøst på strømpefødder. Takket være en ekstraordinær god lydgengivelse nåede hendes stemme rundt i hele parken. Og hvilken stemme: Meget fyldig i det dybe leje og med en flot vibrato. Ikke helt så delikat som f.eks. Agnes Obel og ikke så ru som Kira Skov, men hendes musik kan godt sammenlignes med netop disse to. Hendes engelsksprogede sange er en slags folk-pop, og fortrinsvis i et stille tempo med tid til at nyde de gode, kontemplative tekster. Gurli Octavia viste sig at være en moden, charmerende og alvorlig musiker.

Der er ikke offentliggjort biografisk materiale om hende endnu, men hun afslørede i løbet af koncerten en jysk opvækst, og den indsigt man kan få via hendes sange viser en klogt reflekterende kvinde. Man kan forstå, at hun har boet i en sigøjnervogn, er flyttet til København, har taget nogle tunge beslutninger og nu satser på en musikkarriere. Vi har derfor god grund til at vente mere god musik fra hendes side.