Endnu en årlig festival er tilbage efter to års Corona-pause, og denne lille festival kan igen præsentere et flot program af spændende nye sangskrivere, danske såvel som udenlandske. Arrangører er Kulturhuset Islands Brygge, Kbh. og nogle lokale musikere. Og tak for det, fordi dette er en mulighed for nye talenter til at få afprøvet deres talent i professionelle omgivelser.

Pernille Ella Lundborg

Helt unge og uerfarne Pernille Ella Lundborg havde et noget usikkert guitarspil og trods en smule nervøsitet nogle lovende, om end lidt enslydende, engelsksprogede sange. Hendes personlige tekster var meget kompakte og blokerede lidt for hendes flotte stemme.

Liv

Liv (med musikernavnet LIVinthewoods) kunne til gengæld mønstre aftenens bedste stemme. Hun har et enestående sangtalent og sikre fraseringer, hvilket stod klarest i en modig a cappella. Hun har skrevet nogle varierede engelsksprogede sange, og hvad hun manglede som guitarist kunne Ask Kistvads akkompagnement kompensere for.

Aftenens hovednavn var svenskfødte og canadisk bosatte Sarah MacDougall. Hun er en ’færdigudviklet’ sanger/sangskriver og har igennem de senere år fundet sit udtryk og er fortrolig med virkemidlerne foran et publikum. Hun benyttede sit store register både stemmemæssigt og følelsesmæssigt til fulde i en passioneret optræden – også bakket op af en guitarist og harmonisanger.

Om pigekamrene har fostret morgendagens stjerner er svært at vurdere, men talenterne findes, og vi fik et indblik i hvorledes, der arbejdes med sangskriverkunsten. Takket være sådanne arrangementer er der god mulighed for, at nogle nye sangere og sangskrivere kan prøve sig af foran offentligheden. Festivalen fortsætter i weekenden, og der er gratis workshops, åben-mikrofonarrangementer og flere koncerter. Hør Sarah MaDougall her: https://www.youtube.com/watch?v=apsoqviSVm4 https://kulturhusetislandsbrygge.kk.dk/det-sker/geyser-sangskriver-festival-2022