Pressefoto

Pressefoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter det sædvanlige lange tilløb i januar er den nye 2015-sæson nu skudt i gang, og vi kan kaste os over forårets musikprogrammer. Kære arrangører og musiksteder: Husk at informere rootszone.dk om jeres aktiviteter, så vi alle bliver opdaterede. Og musikelskere: Tjek jeres lokale foreninger, klubber, kulturhuse og hvor der ellers er livemusik at finde.

Den danske bluegrassforening (BMD) startede således deres sæson med svenske G2 (2. generation). Og hvilken start! Siden G2 sidst besøgte os, kort efter de blev dannet i 2006, er der sket meget. De blev i 2007 kåret som bedste europæiske bluegrassband, de har været på en større Europaturné, har optrådt i svensk TV, har jævnligt været på tur i USA, hvor de bl.a. har indspillet to kritikerroste cd’er i Nashville, optrådt på det legendariske Ryman Auditorium, varmet op for Jim Lauderdale og Kris Kristofferson.

Med en god balance mellem ældre, traditionelt repertoire og en masse nye, originale sange, appellerer G2 til et bredt publikum. De unge musikere har lært, hvordan man præsenterer en frisk koncert. De er alle eminente på deres instrumenter (guitar, bas, banjo, mandolin og dobro), og derfor er det måske vanskeligt at placere et kritikpunkt. Jeg holder imidlertid meget af kraftfulde vokaler – herunder bluegrass-mærkevaren den tre-stemmige sang. Det fik vi stort set ikke, og Christoffer Olsson har en ren, men spinkel leadvokal. Til gengæld skriver han nogle fine sange. Desuden ville de med mere power i vokalerne blive i en klasse, hvor de kunne være topnavn på store festivaler – og ikke nøjes med at spille for 75-80 mennesker på små (men gode!) steder som Karens Minde.

Men med et europæiske topnavn startede BMD’s forårsprogram, som ikke er helt på plads, men allerede nu lover flere store internationale musikere fra bl.a. USA.