Le Vent du Nord kommer fra Quebec, hvor ca. 80 procent af befolkningen er fransktalende, og kvartetten synger derfor meget naturligt på fransk.

Gruppens sange og musik er en blanding af viser og traditionel folkemusik, og som en af gruppens medlemmer sagde spiller de ”new old songs”, da de både spiller traditionelle melodier og selvkomponerede.

Men der var et humørfyldt og velklingende sæt på programmet i Hinnerup, hvor Le Vent du Nord på uhøjtidelig og munter vis præsenterede glad musik i en genre, som vi ikke hører så ofte på vores breddegrader.

Der var både sørgelige og romantiske sange på programmet, der var sange med et barskt indhold, men alligevel var de alle rytmisk medrivende, og bandets smittende livsglæde og fantastiske harmonier gav en god oplevelse.

Forsangeren Nicolas Boulerice, der også styrede drejeliren med sikker hånd, sang oftest for, og så svarede de øvrige tilbage. Olivier Demers spillede violin og sørgede med brug af et stepbræt for en god rytme og tempo under koncerten. Réjean Brunet var bandets underholdende islæt, han spillede blandt andet på harmonika, jødeharpe og klaver, med flere sjove beretninger om både sange og musik, men også meget andet. Mens guitaristen Simon Beaudry leverede flere flotte vokaler præstationer.

Det var anden gang, at bandet var i Danmark, men det er at håbe, at det i Canada meget prisbelønnede band, snart vender tilbage med deres smittende glæde og engagement.

 

Live: Le Vent du Nord på Con a’more 21. marts.