Julemanden og tre singer-songwritere kom til Århus.

Tre singer-songwritere med hver deres stil havde sat hinanden og publikum stævne på ”Julemandens fredag” i Århus på Fairbar i Nørre Allé.

Forretningerne havde åben til klokken 23.00 for at markere, at julemanden kom til byen, så der var mange mennesker på gaderne. Og selv om han ikke kom forbi det hyggelige lille spillested, blev der alligevel uddelt musikalske gaver fra de tre gæstende musikere, den i Viborg-fødte Sidsel Marie Søholm nu bosiddende i København, Anna Lystbæk og Bjarke Kirk, begge fra Aalborg.

Bilisterne hastede forbi de store vinduer ud til Nørre Allé, og fodgængere med indkøbsposer skuttede sig forfrossent videre, efter at have sendt et misundeligt blik mod Fairbars varme lokale, hvor der var en duft af frisklavet varm chokolade og kaffe, mens de tre musikere gik i gang med aftenens program, hvor der ikke var nogen sætliste eller fastlagt noget program for deres akustiske koncert.

De tre musikere forsøgte dog at finde en rød tråd fra den ene sang til den anden, da de skiftedes til at underholde.

Bjarke Kirk lagde ud ad ”Motorvejen” og derefter blev en tatoveret mand centrum for de næste par sange, inden emnerne skiftede mellem en porcelæns dukke, en erhvervs træt pizzamand, fodspor i sneen, en forladt mand, en elevatorfører (hvis liv går op og ned!), og i sidste ”afgørende sæt” inden ekstranumrene, som musikerne sagde, kom vi vidt omkring med en eftertænksom sang om en frihedskæmper eller terrorist, en tur langs floden og en kvinde i spejlet.

Et dejligt varieret program med tre musikere, der med hver deres stil, spillede hver for sig, men alligevel sammen.

Udenfor stoppede linje 5 jævnligt, mens passagerne nysgerrigt kiggede ind gennem Fairbars vinduer, uden at kunne få del i de musikalske gaver, for måske havde julemanden alligevel været forbi, uden at være blevet set trods menneskemylderet i gaderne.

www.fairbar.dk/

/www.myspace.com/sidselm

www.myspace.com/sidselm/www.myspace.com/bjarkekirk