Rannok

Rannok

Så kunne ROSA, DJBFA, Danish Roots og Tønder Festival atter glæde sig over at have afviklet otte koncerter med danske musikere, som blev præsenteret og eksponeret over for en stor gruppe inviterede internationale branchefolk.

Som ROSA skrev forud for Folk Spot: ”Fælles for de otte navne er, at de alle har taget de første skridt i forhold til en international karriere, hvor Folk Spot skal være med til at give endnu et skub. Alle tager de afsæt i dansk-nordiske traditioner, der fornyes, videreføres og blandes med andre stilarter og musikalske udtryk.”

Jens Lysdal

Jens Lysdal

Lige som sidste år var der bookingagenter, radiofolk og andre folk fra branchen, der sammen med Tønder Festivalens publikum kunne opleve de otte navne i mange forskellige genrer.

Himmerland lagde ud og demonstrerede fornyelsen og varieteten i den danske musik med deres balkan, world, klassiske folkrepertoire. Ikke mindst slagtøjsekvilibristen Ayi Solomons energiske spil uden trommestikker vakte stor begejstring i Visemøllen.

Singer/songwriteren og guitaristen Jens Lysdal har på det seneste har haft stor succes i Tyskland, ikke mindst på grund af albummet Easy Heart, som han også gav flere numre fra med eftertænksomme tekster. Til dagens koncert havde han ”band” med i form af Hal Parfitt-Murray!

Endnu et aspekt af den dansk-nordiske folkverden blev præsenteret med Trolska Polskas eventyrlige musik med melankolsk-tunge, stemningsfyldte toner, men også dansevenlig melodier finder vej, mens fantasifigurerne fornemmes i bandets legesyge spil.

Jensen & Bugge

Jensen & Bugge

Jensen & Bugge skal nævnes, da duoen vel nærmest stod for den eneste koncert med helt traditionel dansk folkemusik på festivalen. Så de inviterede gæster kom hele vejen rundt i den danske folkverden, som forhåbentlig øger interessen for de otte bands i udlandet og gavner hele den danske folkscene, så endnu flere kan komme ud over grænserne med deres musik. Habadekuk, Basco, Rannok og Dreamers’ Circus repræsenterede også den danske folkemusik på bedste måde.

Trolska Polska

Trolska Polska