Fling

Fling

Selv om Fling i foromtalen blev forvekslet med et hollandsk band med samme navn, der også spiller irsk musik, så var der ingen tvivl om, at dette var den ”ægte” varer fra den grønne ø.

Det irske band har været i Danmark fem-seks gange før med deres traditionelle irske repertoire, som de blander med oldtime og bluegrass, men det er først for kort tid siden, at de har udsendt deres første album.

Det blev en meget afvekslende koncert med flere musikalske højdepunkter. Kvartetten, som til lejligheden var udvidet til kvintet, præsenterede valse, jigs og reels, samt overraskelser i form af en acapella gospelsang på gælisk, den klassiske melodi Danny Boy som fløjtesolo, og noget af det hurtigste banjo og guitarspil, der er set og hørt meget længe.

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Der var fællessang og et smukt ekstranummer Fisherman’s Blues, lånt fra bandets store forbillede The Waterboys. Endnu en overraskelse var, da bandet introducerede troubadouren Søren Korshøj, som gav to numre med lidt støtte af bandet, både et på engelsk (af høflighedshensyn overfor Fling) og et på dansk.

Fling, som kommer fra Galway området, har spillet sammen i ca. fire år. De består af den kvindelige fløjtespillerske Maeve Kelly, den dygtige mandolin og banjospiller Liam Conway. Så har bandet Ger Flynn på tromme box, også kaldet en Cajón, og endelig den talentfulde Liam Caroll, der både spiller guitar og banjo, og så har han en fortræffelig flot stemme. Og så var deres landsmand Tom med som bassist på gæsteoptræden.

Det var ikke kun publikum i den hyggelige pubstue, der nød den akustiske koncert. Således forklarede Maeve Kelly, at bandet var meget glade for at skulle slippe for lydprøver, strøm- og forstærkerproblemer osv. Men bare komme tilbage til basic!

http://flingfolk.com/