Der var ingen Runrig eller Oyster Band til åbningen af årets Tønder Festival i Telt 1. Så upåagtede og forholdsvis ukendte ahab lagde ud som første orkester på festivalen, og det engelske band skabte en god stemning lige fra første nummer, og vandt mange fans med deres friske og livlige harmonier.

Coast udtrykte oprigtig glæde over at skulle spille for andet år i træk i Tønder, og det unge sydengelske band har for ingenting trommeslageren Iain Bayne fra Runrig som manager. Coast har mange ligheder med de erfarne skotter, både hvad gælder musik genre og sceneoptræden, ved på skift at forlade scenen og ikke være bange for at bruge gæstemusikere. Manager Bayne tog også stikkerne i hånden i et enkelt nummer sammen med hans unge musikere, der også i år gjorde et godt indtryk med deres medrivende og velklingende folkrock.

Aftenen sluttede med norske Katzenjammer, der tog revanche for deres afbud sidste år, med manér.

Hvis man kan sige, at musik kan være farverigt, så må Katzenjammer’s musik være meget kulørt.

Deres hæsblæsende løssluppenhed og hårdtslående festlige mix af balkan, bluegrass og folkrock gik rent ind hos publikum. Med hyppige skift af instrumenter og pladser på scenen er en koncert med de fire piger ikke en kedelige affære, så selv om publikum måske savnede ”Loch Lomond” denne aften, så var ”A Bar in Amsterdam” fra Katzenjammer en anderledes afløser.

 

http://ahabofficial.com/

http://www.coastrock.co.uk/

http://www.katzenjammer.no/