Det var egentlig ikke planen at anmelde irske Eleanor Shanleys koncert, al den stund hun jo på ingen måde har manglet anmeldelser, men der er sket noget siden sidst.

Eleanor Shanley måtte skåne sin ene fod, med en brækket ankel

Hun har optrådt med en lang række akkompagnatører siden debuten som solist i 1995, og det nye er, at hun på den igangværende turne her i landet danner duo med den særdeles ansete irske klassiske guitarist John Feeley. Det vil føre for vidt her at opremse hans meriterende musikalske CV, men hans interesse for også traditionel musik er relevant at nævne, herunder hans egne kompositioner i det traditionelle tonesprog.

Eleanor Shanley har arbejdet sammen med ham i et par år, hvilket bl.a. har resulteret i cd’en ”Cancion de Amor”, indspillet sidste år, og nu også i fælles turnevirksomhed.

Det er overflødigt at beskrive hendes unikke sangstemme eller hendes umiddelbare og afvæbnende optræden. Det er velbeskrevne fakta og formentlig læserne bekendt. Når vi alligevel anmelder koncerten, er årsagen netop samarbejdet med John Feeley, som nu materialiseres på scenerne.

Hans stærkt kompetente indsats på den klassiske guitar har tilført Eleanor Shanley en ny inderlighed, som man egentlig ikke troede mulig. Desuden viste han med solistindslag sin beundringsværdige fingerfærdighed på sit instrument. De to nød synligt og hørbart deres samarbejde, hvilket de heller ikke lagde skjul på efterfølgende overfor jeres udsendte.

Nuvel, vi er jo i Danmark, som Eleanor Shanley motiverede et par populære klassikere med, bl.a. ”Maggie”. Publikums korsang på refrænet var en bekræftelse. Shanley og Feeley kunne både indfri forventningerne og give nye oplevelser, kendetegnet på kunstnere i stadig udvikling.

Få selv syn for sagn ved at finde ”Cancion de Amor” på en streamingtjeneste – eller endnu bedre: Ved at købe den.

https://www.eleanorshanley.ie/