Havnekoncerterne er blevet en populær sommertradition i Ry. Den første koncert fandt sted i 1994, da man indviede den ottekantede pavillon på havnen.

ryDer er kun få meter ned til Birksø, hvor Silkeborgbådene lægger til og kanoroere kommer glidende stille forbi. Og på græsplænen foran scenen er der bænke, men ellers kommer publikum selv med festivalstole og klapstole i mange forskellige udgaver og slår sig ned mellem naboer, venner og bekendte foruden de mange turister, som der altid er i Ry om sommeren.

Sidste år blev der afholdt 19 koncerter, og denne sommer står der i alt 16 på det meget varierede repertoire. Der er koncert hver onsdag og søndag aften fra 26. juni, og så afsluttes koncertserien 18. august. I denne sæson har man således allerede haft besøg af bigbandet Harmoniorkestret Tonica, spillemandsorksteret Maltekspressen og Polles N.O.Jazzband.

Onsdag aften den 17. juli gav Ditte Fromseier Hockings og Sigurd Hockings koncert i de meget smukke omgivelser, hvor solens stråler varmede fra søsiden, men temperaturen var rigtig behagelig for de 400-500 tilhørere på grund af en frisk vind.

hockingsDuoen, der udsender deres første album i løbet af sensommeren, tog publikum med på en lille musikalsk rundrejse, hvor vi besøgte Skotland, Irland og USA, inden vi vendte hjem til en Halfdan Rasmussen-vise, som Ditte Fromseier Hockings smukt fortolkede til sin mands elegante guitarakkompagnement. Parret bevægede sig også en tur til Dittes fødeø Bornholm, hvor hun gav et par prøver fra ”Blomstersmedens nodebog” samt en smuk salme fra klippeøen. Duoen sluttede deres velspillede koncert med noget så fjernt som ”Vinterdag i Gudhjem” og så noget mere nærværende ved søbredden, nemlig ”Stygge myg”.

Det var en nydelse at lytte til Ditte Fromseier Hockings smukke og forførende violin- og bratchspil, dygtigt suppleret af Sigurd Hockings lyriske guitar. Men det er først og fremmest sammenspillet mellem de to ægtefæller, der får det hele til at gå op i en højere enhed, da musikken bliver serveret med en naturlig lethed og et smil på læben.