Den irske spillemand David Munnelly er en virtuos på toradet harmonika. Intet mindre. I Strib havde han sit fyldige band med, og sammen leverede de noget af en koncert. Entusiasme og sprudlende spilleglæde kan ikke andet end give pote, og det gjorde det i den grad denne lørdag aften.

Forskrækkeligt mange irere er af nødtvungne årsager udvandret til USA og taget deres musik med. Nogle er kommet tilbage til moderlandet og andre ikke. Hele denne trafik har resulteret i megen irsk musik derovre og megen amerikansk musik i Irland. Ofte er tingene blevet blandet sammen, og hele denne kogende gryde danner grundlaget for Munnelly´s repertoire. Det betød reels og jigs med kant og swing, smukke sange, swingjazz og fusioner.

Udover mesteren himself er det svært ikke at nævne pianisten Ryan Molloy og hans dynamiske angreb på de arme tangenter. Han var nærmest en kombination af en pianist og en trommeslager. Hvilken rytmik han fik tilført. Ellers blev vi diverteret med fløjte, violin, mandolin, guitar, percussion og (kvindelig) vokal. Det hele var så tæt sammenspillet og swingende at det – kombineret med musikalitet, spillelyst og humor – var en sand fryd for trommehinderne. Fraseringer, breaks og anden ballade sad lige hvor det skulle, og man fik det hele ret i fjæset, gjorde man. Akustisk folkemusik med mere end et enkelt mål rock´n´roll – uden at de på noget tidspunkt blev vulgært. Stort!

Dave Munnelly Band, Strib vinter Festival, 19. februar 2011

Nils Thorlund