Rødovre Centrum 28. september

Claus Hellgren Larsen har oplevet Copenhagen Blues Festival 2012 i Rødovre Centrum og har rapporteret flittigt på rootszone. – dette er femte og sidste anmeldelse i denne omgang.

Fingerspil kombineret med steel-slide er en guitarstil, som vi virkelig har fået præsenteret på dette års bluesfestival. Både Steve James og canadiske David ‘Boxcar’ Gates er dygtige specialister i denne teknik, og måske ser vi et par hjemlige elever i denne spillestil.

Gates har et særligt ragtime-touch, som giver de lidt tunge deltabluesnumre et livligere præg. Men tag ikke fejl, det er altså ikke Scott Joplin, men Mississippi John Hurt og Big Bill Broonzy, man kommer til at tænke på, når man hører Gates. Eller som han selv sagde i introduktionen til ”I Can’t Be Satisfied”: ”Denne første plade med Muddy Waters var dét, der fik mig i gang med at spille”.

Den 30-årige Gates virkede engageret, og hans spilleglæde smittede. Med glimt i øjet, mundharpen i stativ om halsen, to ’legetøjsguitarer’ og den obligatoriske grimme hat, lignede han mere en gademusikant. Men han er mere koncertmusiker end busker, og jeg tvivler også på, at han rejser som hobo i boxcars, som hans tilnavn antyder. Men han har en direkte adgang til de musikalske rødder, og han er en ærlig, nutidig formidler af den gamle musik, og selv om han spiller på små guitarer, så kan få stor musik ud af dem.

http://www.davidboxcargates.com/